Profesorii ar putea primi din nou bani de cărți

Profesorii  ar putea primi din nou fonduri  pentru perfecționare
Profesorii ar putea primi din nou fonduri pentru perfecționare

Ministerul Educaţiei Naţionale ar putea reintroduce dreptul cadrelor didactice de a primi o sumă de bani pentru dezvoltarea profesională. Până în 2011 această sumă se ridica la 100 euro/an și era dedicată achiziționării de cărți de specialitate și soft educațional. Doar sursa banilor ar urma să fie diferită, fonduri europene și nu bani de la buget.
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie a anunțat recent că, până la sfârşitul acestui an, printr-un proiect finanţat din fonduri structurale, se doreşte ca profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru achiziţionarea de cărţi şi reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar şi pentru participarea la conferinţe.
Oficialul MEN a spus că în prezent, nu există o prevedere bugetară pentru acordarea acestor sume: „Avem câteva sute de milioane de euro necheltuite pe fonduri structurale, care sunt separat de bugetul statului, şi din aceste sume, în ultimele săptămâni, în discuţie cu domnul ministru Teodorovici şi discutând şi cu domnul prim-ministru, încercăm să punem toate lucrurile cap la cap pentru ca, până la sfârşitul anului calendaristic, acest lucru să se întâmple”
Remus Pricopie a declarat presei că:”Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeaşi formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind şi surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziţie de cărţi, achiziţie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinţe”.
În județul Gorj, circa 5000 de cadre didactice ar urma să beneficieze de aceste fonduri dedicate formării profesionale, asta dacă intențiile ministerului de resort se concretizează.