PNL-iștii Păsărin și Moșoiu, cu PSD-ul…

Primarii PNL-iști ai comunelor gorjene Bâlteni și Drăguțești, respectiv Gheorghe Păsărin și Vasile Moșoiu, se joacă atât cu funcția cât și cu alegătorii care le-au acordat votul de încredere, apărând pe bannerele PSD pentru alegerile parțiale de la Senat pe Colegiul 2, deși, după ruperea USL, cele două partide sunt în mare discordie. Cei doi politicieni nu au demnitatea de a recunoaște că au trecut de cealaltă parte a baricadei și trădează partidul pe listele căruia au candidat, pentru că riscă să-și piardă mandatul.

Primarii Păsărin și Moșoiu, cu funcția în PNL și ochii în PSD
Primarii Păsărin și Moșoiu, cu funcția în PNL și ochii în PSD

Mai mult decât faptul că apare pe bannerele PSD, Gheorghe Păsărin a mers până acolo încât a apărut la mitingul PSD de la Rovinari, care a avut loc în urmă cu câteva zile, fapt care l-a determinat pe Dian Popescu, președintele PNL Gorj, să-l demită din funcția de președinte al filialei PNL Bâlteni. De altfel, nu este prima acțiune a lui Păsărin împotriva partidului din care face parte, acesta participând în aprilie la o ședință de partid a PSD, alături de alți colegi PNL, ba chiar a anunțat că nu va participa la mitingul electoral PNL de la Rovinari organizat cu ocazia venirii lui Crin Antonescu în Gorj. Deși nu are demnitatea de a demisiona din PNL și de a trece la PSD, dacă partidul care l-a scos primar nu-i mai place, Păsărin are, măcar, curajul să spună pe față că e alături de PSD. În schimb, Vasile Moșoiu sfidează pe toți cei cărora ar trebui să le dea socoteală, adică pe alegători, partidul din care face parte și

Vasile Moșoiu
Vasile Moșoiu

chiar presa, susținând că a fost pus pe bannerul PSD fără voia lui, singurul său argument fiind acela că poza e din 2012, când  USL funcționa și o exprimare murdară care nu-i face cinste. Întrebarea este, dacă Moșoiu a fost pus pe banner fără voia lui, de ce n-a dat bannerul jos și nu a cerut PSD-ului socoteală, de ce n-a țipat în gura mare la presă? În același timp, de ce declară Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj că nu a pus nici un primar pe banner fără acordul fiecăruia în parte? Să mintă, oare, Moșoiu, sau Călinoiu?