PNL Gorj, alături de Orban şi Antonescu

Alegerile din Partidul Naţional Liberal fac valuri, stabilirea delegaţilor gorjeni la Congresul Naţional a partidului, la care se va vota preşedintele, făcându-se cu greutate. Cu toate că statutul partidului permitea votul la vedere, la cererea a doi membrii ai partidului, s-a mers pe votul secret. Cel care a propus asta a fost Ludovic Orban, ca să nu existe nici un fel de discuţii.

Ludovic Orban şi Dan Ilie Morega
Ludovic Orban şi Dan Ilie Morega

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a venit la Gorj liniştit şi sigur pe sine, după de preşedintele filiale Gorj, Dan Ilie Morega, declarase public că îl susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia partidului. Orban, care-l susţine, la rândul său, pe Antonescu, a participat la alegerea delegaţilor de la Gorj pentru Congresul Naţional.  Cu toate că au apărut ceva divergenţe, doi membrii ai partidului care s-au supărat că nu sunt pe lista de propuneri cerând votul secret, până la urmă lista a fost votată aşa cum a fost propusă.
Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a dat asigurări că Gorjul îl va vota pe Crin Antonescu la conducerea PNL: „Crin Antonescu nu este numai opţiunea mea, ci a organizaţiei şi am convingerea că dintre delegaţii Gorjului nu vor exista mai mult de unul sau doi care să voteze cu Călin Popescu Tăriceanu.”
La rândul său, Ludovic Orban a ţinut să precizeze că partidul va da un candidat puternic în persoana lui Crin Antonescu, care nu va câştiga doar şefia PNC ci şi preşedinţia României: „Avem acum un guvern format din două găşti, care nu guvernează, ci îşi împart puterea şi banii. În aceste condiţii, cu Crin Antonescu, ne va fi foarte uşor să câştigăm.”