Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Politică » PNL Gorj, alături de Orban şi Antonescu

PNL Gorj, alături de Orban şi Antonescu

Submitted by on 10 March 2009articol citit de 3,194 ori | No Comment

Alegerile din Partidul Naţional Liberal fac valuri, stabilirea delegaţilor gorjeni la Congresul Naţional a partidului, la care se va vota preşedintele, făcându-se cu greutate. Cu toate că statutul partidului permitea votul la vedere, la cererea a doi membrii ai partidului, s-a mers pe votul secret. Cel care a propus asta a fost Ludovic Orban, ca să nu existe nici un fel de discuţii.

Ludovic Orban şi Dan Ilie Morega

Ludovic Orban şi Dan Ilie Morega

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a venit la Gorj liniştit şi sigur pe sine, după de preşedintele filiale Gorj, Dan Ilie Morega, declarase public că îl susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia partidului. Orban, care-l susţine, la rândul său, pe Antonescu, a participat la alegerea delegaţilor de la Gorj pentru Congresul Naţional.  Cu toate că au apărut ceva divergenţe, doi membrii ai partidului care s-au supărat că nu sunt pe lista de propuneri cerând votul secret, până la urmă lista a fost votată aşa cum a fost propusă.
Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a dat asigurări că Gorjul îl va vota pe Crin Antonescu la conducerea PNL: „Crin Antonescu nu este numai opţiunea mea, ci a organizaţiei şi am convingerea că dintre delegaţii Gorjului nu vor exista mai mult de unul sau doi care să voteze cu Călin Popescu Tăriceanu.”
La rândul său, Ludovic Orban a ţinut să precizeze că partidul va da un candidat puternic în persoana lui Crin Antonescu, care nu va câştiga doar şefia PNC ci şi preşedinţia României: „Avem acum un guvern format din două găşti, care nu guvernează, ci îşi împart puterea şi banii. În aceste condiţii, cu Crin Antonescu, ne va fi foarte uşor să câştigăm.”

Comments are closed.