Pleacă şi Cardoso în Ucraina

După nu mai puţin de 4 ani şi jumătate petrecuţi la Tg-Jiu, brazilianul Alexandre Cardoso este foarte aproape de a pleca spre Ucraina. Jucătorul cariocas ar putea evolua din sezonul viitor în prima ligă din Ucraina contra sumei de 700.000 de euro.

Alexandre Cardoso nu va mai rămâne la Pandurii, posibila destinaţie fiind Ucraina
Alexandre Cardoso nu va mai rămâne la Pandurii, posibila destinaţie fiind Ucraina

Odată cu finalul sezonului 2011-2012, vântul schimbării bate din ce în ce mai tare pe la Tg-Jiu, mai precis la formaţia de primă ligă Pandurii Tg-Jiu şi lotul ei de jucători. Sosit la Târgu Jiu în returul campionatului 2007-2008, odată cu legiunea portughezo-braziliană a lui Joaquim Texeira, fundaşul Carlos Alexandre Cardoso a devenit peste doar câţiva ani (alături de goalkeeperul Pedro Mingote) veteranul Pandurilor. Numai că, acum, după 4 ani şi jumătate petrecuţi pe meleagurile gorjene, Cardoso ar putea părăsi Pandurii. Negocierile pe care conducerea clubului gorjean le poartă în acest moment l-ar putea duce pe brazilian tocmai în Ucraina.
Chiar dacă presa centrală relatează deja că transferul lui Alexandre Cardoso la ucrainienii de la Volin Luţk este ca şi încheiat, oficialii de la Pandurii neagă că ar fi bătut deja palma cu echipa la care în sezonul precedent au mai evoluat românii Cornel Buta și Silviu Izvoranu, dar și brazilianul Maicon, jucător care a trecut și prin România, evoluând un retur în tricoul Stelei. Preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, a declarat că se poartă doar discuţii pentru un eventual transfer al lui Cardoso atât cu echipe din România, cât și cu echipe din spațiul ex-sovietic: „Nu este adevărat că l-am vândut pe Cardoso la Volin Luțk. Este adevărat însă că suntem în discuții, cu mai multe echipe. Sunt două echipe din România care s-au interesat de Cardoso și mai sunt și echipe de afară care l-ar dori, echipe din Rusia și Ucraina, dar nimic nu este stabilit încă, nu s-a efectuat niciun transfer.”, a precizat oficialul gorjean.

Lăsat de Grigoraş să plece
Atunci când vine vorba despre eventuala renunţare a Pandurilor la serviciile lui Cardoso, un punct de vedere extrem de tranşant îl are chiar tehnicianul Petre Grigoraş. Principalul de pe banca gorjeană nu s-a ferit să declare că o plecare în această vară a jucătorului cariocas ar fi una de bun augur, „atât pentru Cardoso, cât şi pentru Pandurii”: „Noi vrem să-i găsim un nou angajament lui Cardoso, dar să vedem dacă se poate… După părerea mea, el are nevoie de o nouă provocare, este deja de prea mult timp acolo, la Tg-Jiu, iar în plus, are o anumită vârstă. Dacă mai stă, chiar nu ştiu care-i sunt şansele să mai fie titular, să joace. Cred că ar fi mai bine atât pentru Cardoso, cât şi pentru Pandurii să îi găsim o altă echipă. Eu unul îi mulţumesc pentru tot ce a făcut la Tg-Jiu, chiar a făcut multe, dar sincer, acum ar fi mai bine să ne despărţim.”.

101 prezenţe în Liga 1
Brazilianul Alexandre Cardoso este cel mai folosit stranier din istoria Pandurilor, fundaşul carioca strângând 101 meciuri în tricoul echipei gorjene în Liga I. Numărul prezențelor lui Cardoso în primul eşalon al României ar fi putut fi mai mare dacă în sezonul 2010-2011 nu s-ar fi accidentat la genunchi, problemă medicală ce l-a ținut departe de gazon aproape jumătate de campionat. În sezonul recent încheiat, Cardoso a jucat în 24 de partide, reușind să înscrie de cinci ori, însă evoluțiile sale au fost total diferite în tur față de retur, așa cum au fost și pozițiile pe care brazilianul a fost aruncat în luptă de antrenorul Petre Grigoraș. Cardoso a nu a mai fost folosit de Grigoraș pe final de sezon decât ca soluție de avarie, iar viitorul brazilianului nu mai pare a mai fi legat de echipa gorjeană.