Planuri mari pentru 2009 la Băleşti

Loading

Primăria Comunei Băleşti a finalizat un an 2008 plin de realizări. Potrivit primarului comunei, inginerul Aristică Paicu, la nivelul comunei Băleşti s-au realizat în 2008 foarte multe lucrări de asfaltare şi reabilitare drumuri şi clădiri, unele dintre acestea urmând să continue şi în 2009. Chiar dacă va fi un an de austeritate bugetară, la Băleşti sunt asigurate fonduri pentru o serie de lucrări.

Primarul Aristică Paicu hotărât să-şi realizeze programul pe 2009
Primarul Aristică Paicu hotărât să-şi realizeze programul pe 2009

Primăria Băleşti a terminat anul 2008 cu o serie de realizări de care este foarte mulţumită atât conducerea acesteia cât şi echipa de consilieri. Primarul comunei spune că s-au făcut multe dar el rămâne nemulţumit pentru că se putea mai mult. Astfel, comuna Băleşti a reuşit în ultimul an să ajungă la 16 km de drumuri comunale asfaltate dintr-un total de 27, după ce cu ani în urmă nu exista practic nimic la acest capitol. „Am reuşit să asfaltăm 1,5 km de drum între Corneşti şi Găvăneşti, 2,7 km între Corneşti şi Stolojani, 2,8 km între Tălpăşeşti şi Stroieşti, 2,2 km în Ceauru pe liniile 5 şi 6, 1,5 km la Băleşti. Sunt în curs de finalizare lucrările de extindere a sediului Primăriei şi reabilitarea Şcolii Generale Ceauru. Desigur, au mai fost şi alte lucrări cum ar fi pietruiri, reabilitarea fostului sediu CAP şi reparaţii de şcoli”, ne-a declarat edilul comunei Băleşti.
Chiar dacă se anunţă un an 2009 cu bani puţini, Băleştiul are asigurată finanţarea pentru o serie de lucrări. „Ne propunem pentru 2009-spune Aristică Paicu-alimentarea cu apă a satelor Rasova, Corneşti, Tălpăşeşti, Stolojani, Găvăneşti şi Corneşti Noi. Avem asigurată finanţarea pentru dotarea Direcţiei de Servicii Publice Băleşti cu două maşini speciale de colectare şi dotarea fiecărei gospodării şi instituţie publică cu pubele de colectare a gunoiului menajer. Sperăm obţinerea finanţării pentru un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane euro care cuprinde realizarea următoarelor obiective: canalizare şi epurare apă menajeră pentru satele Tămăşeşti, Băleşti(linia II) şi Ceauru; introducerea apei potabile în satul Voinigeşti, canalizare şi epurare apă menajeră; asfaltarea drumului din satul Găvăneşti, inclusiv legătura cu Stolojani şi Tălpăşeşti, pe o lungime de 2,7 km; construirea unei grădiniţe în satul Băleşti. Se vor mai face asfaltări în satul Ceauru şi un drum de centură al localităţii.”