Phyto Iodură de potasiu & Alge marine

phyto-iodura-potasiuIodul este un microelement ce se găseşte în cantitate foarte mică în organism, dar care are o  foarte mare importanţă. Principalul consumator de iod al organismului este tiroida, o glandă situată la baza gâtului a cărei greutate nu depăşeşte 30 grame. Tiroida funcţionează de la stadiul de fetus, când joacă un rol important în creşterea şi dezvoltarea sistemului nervos la făt. La momentul pubertăţii, tiroida se asociază cu hormonii de creştere şi hormonii sexuali, permiţând adolescentului să se dezvolte. Pe parcursul întregii noastre vieţi această glandă produce hormoni indispensabili funcţionării organismului nostru.
Pentru a veni în ajutorul celor ce nu au un aport de iod din alimentaţia obişnuită PROnatura™ pune la dispoziţia dvs. phyto Iodura de K & Alge marine, supliment alimentar ce are în compoziţia lui iodură de potasiu pulbere 0,001g/cps, alge marine pulbere 0,500g/cps.
Iodura de potasiu susţine buna funcţionare a glandei tiroide şi poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor acesteia. Creşte eliminarea renală a apei, secreţia bronşică şi reduce valorile tensiunii arteriale; intensifică metabolismul. Algele marine sunt sursă importantă de nutrienţi (inclusiv iod legat de proteinele vegetale) şi fibre vegetale ce induc senzaţia de saţietate. Efectul cumulat al celor două componente este de ajutor pentru prevenirea/tratarea hipotiroidiei şi pentru remodelarea siluetei. Se administrează 1cps la 3 zile.
Dr. Ionuţ Moraru nu recomandă administrarea acestui produs femeilor însărcinate, persoanelor cu tuberculoză pulmonară, adenom toxic sau persoanelor sensibile la iod! (Trebuie consultat medicul endocrinolog!)