Petre Grigoraş va prelua frâiele transferurilor

Tehnicianul Pandurilor îşi calcă peste principii şi doreşte să facă şi pe scouter-ul, respectiv impresarul.

Petre Grigoraş se teme de faptul că va trebui să improvizeze din nou în 11-ele de bază şi pentru returul de campionat. Sau cel puţin aşa se vede de pe margine...
Petre Grigoraş se teme de faptul că va trebui să improvizeze din nou în 11-ele de bază şi pentru returul de campionat. Sau cel puţin aşa se vede de pe margine...

Deşi se arată îngrijorat de faptul că întăririle întârzie să apară deocamdată la Pandurii, tehnicianul Petre Grigoraş preferă să acorde în continuare credit conducerii clubului de fotbal gorjean. „Am căutat şi vom căuta în continuare soluţii pentru completarea lotului. Trebuie să găsim ceva, vreo 2-3 jucători, dar peste valoarea medie a lotului, măcar până pe 2 sau 3 februarie. Speranţa moare ultima… Eu nu sunt genul de antrenor care pune presiune pe conducere cum fac alţii, eu sunt doar angajat al clubului, nu pot să fiu „coardă” niciodată. De aceea sunt convins că şi cei din conducere sunt realişti că am pierdut jucători importanţi şi că vor încerca să-mi completeze lotul. Am primit promisiuni de la conducere că se va rezolva problema şi sper ca până pe 2 februarie să am măcar 90% din lot.”, declară antrenorul Pandurilor.

„Poate îi conving eu mai uşor…”
Grig dezvăluie totuşi, că pentru a fi sigur de tratativele pentru jucătorilor doriţi în această iarnă la Pandurii, va prelua personal dialogul cu aceştia. „Principalul” de pe banca olteană crede că astfel, va putea rezolva problema până pe data de 2 februarie, atunci când Pandurii vor pleca din nou spre Turcia: „M-am gândit şi eu să rezolv personal problema, să nu fiu doar antrenor, dar din păcate nu am reuşit să-i aducem încă pentru că m-am întâlnit cu diverse situaţii, ori s-a cerut prea mult pe respectivii jucători pe care îi vroiam, ori nu i-a lăsat pur şi simplu să plece de la echipa la care sunt acum din diferite motive. Am însă speranţe că cel puţin unul dintre aceste cazuri se va concretiza, nu pot să vă spun numele lor, dar pot să vă dezvălui că e vorba de jucători din Liga I sau chiar din Liga a II-a. De aceea, s-ar putea să nu mai ajung la Tg-Jiu zilele următoare după reluarea pregătirii pentru că mă voi întâlni personal cu unul sau doi dintre jucătorii pe care dorim să îi aducem la Pandurii şi găsesc că e normal să vorbim, poate îi conving mai uşor aşa.”, dezvăluie Petre Grigoraş. Tehnicianul Pandurilor anticipează însă că şi după ce va reuşi să rezolve ecuaţia noilor întăriri, va urma o perioadă destul de dificilă: „Eventual o să rezolvăm problema achiziţilor, dar va fi mult de muncă după aceea… Pentru că cel mai greu va fi să-i aduc pe acei jucători în forma pe care o vreau eu. Trebuie să ne obişnuim cu gândul că perioada de integrare a noilor veniţi va fi ceva mai lentă şi să nu avem pretenţi prea mari de la început.”, concluzionează Grigoraş.

Dumitru, încă necopt pentru Grigoraş
Evoluția bună a juniorului Roberto Dumitru și golul marcat în poarta azerilor de la FK Baku din primul stagiu de pregătire al Pandurilor susţinut în Antalya, nu au trecut neobservate, tânărul jucător al formaţiei gorjene fiind remarcat de selecţionerul Emil Săndoi și chemat la echipa națională under 20. În ciuda acestei ultime performanţe reuşite de tânărul Dumitru, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu este dispus încă să-i acorde credit mijlocaşului pentru „oficialele” din rerutul Ligii I. Grig considera ca prematură apariţia lui Roberto Dumitru în echipa sa de bază, mai ales datorită fizicului firav al fotbalistului: „Dumitru este doar un copil de perspectivă şi cântăreşte cât un curcan! E adevărat, este talentat, dar Liga I este destul de puternică pentru el la ora actuală, poate doar să mai crească lângă echipă. Dacă a dat un gol, a fost convocat apoi la tineret, asta nu înseamnă că este şi o soluţie viabilă la Pandurii acum, nu înseamnă că a confirmat deja. Eu prefer să fiu realist şi pentru el şi pentru mine, doar nu m-am tâmpit, nu am mâncat şoricioaică!”, credre antrenorul Pandurilor.
Roberto Rumitru nu a împlinit încă 18 ani, este un produs al centrului de copii și juniori al clubului Pandurii și se află la primul cantonament alături de prima echipă a gorjenilor. Tot o premieră pentru juniorul Pandurilor este și această convocare sub bagheta lui Emil Săndoi, acolo unde se va întâlni cu un alt jucător aflat sub contract cu echipa gorjeană, Albert Voinea, jucător care evoluează însă acum, sub formă de împrumut, până la vară, în Liga a II-a, la Gloria Bistrița. În altă ordine de idei, căpitanul echipei Pandurii Tg-Jiu, Mihai Pintilii, a evoluat titular în primul meci de verificare al primei reprezentative de fotbal a României în stagiul de pregătire pe care naţionala îl efectuează în Turcia. Pintilii a evoluat timp de 68 de minute în partida susţinută de România la Belek în compania naţionalei similare a Turkmenistanului (câştigată de tricolori cu scorul de 4-0).