Petre Grigoraș: „Trebuie să câştigăm, indiferent cum!”

Grigoraş şi-a dus jucătorii la Sibiu, acolo unde îi aşteaptă o pregătire spartană cel puţin în primele zile ale mini-cantonamentului dinaintea partidei cu CS Mioveni.

Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, pare să ştie care va fi cheia obţinerii unui rezultat pozitiv în următoarea etapă de campionat: determinarea!
Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, pare să ştie care va fi cheia obţinerii unui rezultat pozitiv în următoarea etapă de campionat: determinarea!

Tehnicianul Pandurilor crede că meciul cu CS Mioveni reprezintă o bornă importantă în evoluţia echipei gorjene în acest sezon, de aceea nu se gândeşte decât cum să obţină toate cele trei puncte în meciul de săptămâna viitoare. Grigoraş spune că va avea de lucrat în acest cantonament atât la capitolul fizic, cât şi la psihicul jucătorilor săi: „I-am anunţat că până joi va fi o perioadă mai grea, de încărcare pentru că e nevoie. O să fie câte două antrenamente zilnice. De vineri începem să revenim la normal, iar luni trebuie să fim în pletitudinea forţelor. Va fi o perioadă foarte grea, am apelat la spiritul de sacrificiu la implicarea în antrenament şi joc. Luni o să apelez şi la psihic să fim pregătiţi din toate punctele de vedere şi să câştigăm indiferent cum”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Internaţionalii trebuie să revină cu moral
O bună parte din pregătirea meciului cu CS Mioveni va fi făcută fără patru oameni de bază, Lazar, Chiricheş, Rada şi Brata fiind încă sub tricolor la naţionalele de seniori şi tineret, însă Grigoraş nu crede că aceasta este o problemă şi spune chiar că se poate transforma într-un avantaj: „Nu suntem singura echipă ce are jucători la lot, nu e un handicap. Nu căutăm scuze şi motive că sunt plecaţi. Ei sunt acolo se antrenează, au o motivaţie în plus, trebuie să vină mai bine pregătiţi şi mai puternici din punct de vedere mental”, a mai declarat antrenorul Pandurilor. La ultimul antrenament desfăşurat la Târgu Jiu au participat 18 jucători, însă spre Sibiu au plecat cu unul mai mulţi: „Lui Mingote i-au venit părinţii, a fost învoit luni dimineaţa. O să vină şi cei patru de la lot, o să fim suficienţi”, a declarat Grigoraş. În autocarul pentru Sibiu au urcat portarii Mingote şi Horvat şi jucătorii de câmp Pleaşcă, Popete, Rusu, Viera, Cardoso, Vlad, Pintilii, Voiculeţ, Nistor, Cristea, Avramescu, Băcilă, Maxim, Lemnaru, Batin, Stromajer şi Grigoraş jr..

Mioveni se „respectă”!
Dacă Pandurii au înscris doar de şase ori în poarta ultimilor adversari din amicale, viitoarea oponentă a trupei lui Grig din Liga I, CS Mioveni, a susţinut un adevărat festival de goluri în compania unui echipe din Liga a V-a, pe care a învins-o cu 17-0. Cum pofta de gol a argeşenilor poate astfel surprinde, iar sosirea lui Ilie Stan a schimbat clar faţa formaţiei CS Mioveni, cei de la Pandurii ar trebui să ia foarte în serios întâlnirea de săptămâna viitoare. Aceasta pare a fi şi intenţia lui Petre Grigoraş, care, pentru pregătirea jocului din etapa a VI-a a Ligii I, a demarat deja, începând de luni, un cantonament de 6 zile la Sibiu şi Cisnădie. Oficialii Pandurilor au perfectat chiar şi un meci amical, formaţia gorjeană întâlnind echipa locală de Liga a III-a, FC Cisnădie.

N-a avut cu ce ajuta echipa a II-a
Echipa a doua a Pandurilor a susţinut ieri, de la ora 16:30, pe terenul sintetic, un meci greu în faza a V-a a Cupei României, ultima înaintea 16-imilor, elevii lui Florin Bejinariu întâlnind pe Gaz Metan Severin. Deşi ar fi fost o mândrie pentru club ca, pentru prima dată în istorie, Pandurii să aibă două echipe în 16-imile Cupei României, echipa a doua nu a putut primi întăriri de la Grigoraş: „Nu mai am ce să dau la echipa a doua. Şi Tătaru şi Bucur s-au accidentat la ultimul meci. Tătaru va lipsi trei săptămâni şi va sta în ghips pentru că are fractură de metatarsian, după care contează refacerea care poate dura o lună. Bucur s-a accidentat la începutul meciului i va lipsi şi el o perioadă. Aşa că rămânem destui de puţini, iar pe primul plan este interesul echipei mari şi nu calificarea echipei a doua în Cupa României. Cum avem patru jucători la lot, suntem puţini, nu mai pot să risc să pierd încă 2-3 accidentaţi”, a mai spus Grigoraş.