Petre Grigoraș: „Sunt optimist, nu avem absolut nimic de pierdut”

Deja cu câteva zile înainte de derby-ul Ligii I, cu Steaua, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, încearcă să emane o serioadă doză de optimsim.

Grigoraş mizează pe o evoluţie la Maxim în partida cu Steaua pentru a putea obţine un rezultat pozitiv.
Grigoraş mizează pe o evoluţie la Maxim în partida cu Steaua pentru a putea obţine un rezultat pozitiv.

Au mai rămas câteva zile bune până la reluarea campionatului, iar tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu are alt gând decât abordarea cât mai bine a partidei cu Steaua. Grig încearcă astfel să inoculeze şi jucătorilor de sub comanda sa, atât importanţa confruntării de duminică, cât şi… optimismul necesar obţinerii unui rezultat pozitiv. „Nu mai sunt un novice. Am destule meciuri în Liga 1, am jucat de mai multe ori cu Steaua, Dinamo, Vaslui, chiar dacă nu din poziţia aceasta. Nu am emoţii, pentru noi trebuie să fie o satisfacţie că o echipă mică, de provincie, care a fost nevoită să renunţe la jucători valoroşi, se află la 3 puncte în spatele Stelei şi jucăm cu ei un «derby al clasamentului». Nimic nu este imposibil în fotbal. Sunt optimist, voi încerca să le transmit şi jucătorilor această stare pentru că nu avem absolut nimic de pierdut. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul adversarilor şi să obţinem un rezultat pozitiv care poate însemna şi un egal.”, a declarat Grigoraş. Cât despre faptul că adversarul de duminică se gândeşte deja la titlu, antrenorul Pandurilor ţine să îi readucă pe stelişti cu picioarele pe pământ: „Steaua nu joacă singură în campionat, mai sunt şi alte echipe care se bat la titlu. Mai există şi CFR-ul, Petrolul, Vaslui şi Dinamo. Toate sunt echipe care au declarat de la începutul campionatului că se vor bate la titlu.”, a concluzionat Petre Grigoraş.

Păcurar, un fan aparte al derby-ului Pandurii-Steaua
Partida vedetă a etapei a XII-a din Liga I, dintre Pandurii şi Steaua, eveniment care se va derula la Tg-Jiu, duminică, se dovedeşte a fi unul de un real interes şi pentru fostul mijlocaş al formaţiei gorjene, Alexandru Păcurar. Pentru că nu va putea să ajungă la Tg-Jiu, Păcurar mărturiseşte că va urmări meciul chiar pe internet. Fostul pandur nu ezită să facă şi o scurtă avancronică a confruntării Pandurii – Steaua: „Sincer, nu voi ţine cu niciuna dintre echipe, ci doar cu echipa care va practica un joc mai frumos. Cu siguranţă o să urmăresc meciul pe internet pentru că până acum am cam urmărit toate meciurile importante din campionat. Iara cum e clar că e vorba despre un adevărat derby, joacă locul 1 cu locul 2, practic cele mai bune echipe din Liga I. Cred că Steaua porneste cu prima şansă, este lider, dar cu siguranţă va fi un meci strâns, mai ales că se joacă la Tg-Jiu, iar fanii de acolo îi vor ajuta pe Pandurii şi îi pot purta către un rezultat pozitiv.”, spune Alexandru Păcurar. Fostul mijlocaş al Pandurilor nu ezită să vorbească şi despre şansele echipei gorjene de a prinde un loc de cupe europene la finele sezonului 2012-2013: „Într-adevăr este o mare şansă acum, în acest campionat. Dar mai e mult până la final. În orice caz, sunt sigur că dacă vor reuşi să joace la acelaşi nivel, vor prinde o Cupă Europeană. Depinde doar de ei. Şi dacă chiar se vrea cu adevărat să se ajungă acolo.”, crede Păcurar.