Petre Grigoraş nu vrea să audă de Steaua sau „U” Cluj

Numele lui Petre Grigoraș este rostit din ce în ce mai des, și întotdeauna cu respect, atunci când o echipă de top din România își caută antrenor. Tehnicianul Pandurilor spune că nu se aruncă cu capul înainte la nicio ofertă, cu o singură excepție. Numai Barcelona l-ar face să-și piardă capul și să spună „DA” fără să se gândească o secundă.

Antrenorul momentului în Liga I, Petre Grigoraş ar pleca oricând în Primera Division...
Antrenorul momentului în Liga I, Petre Grigoraş ar pleca oricând în Primera Division...

Meciul Pandurilor cu Concordia Chiajna i-a consumat mare parte din timp în ultima perioadă, după partida de cupă din Giulești, însă tehnicianul Pandurilor nu a uitat de marele derby din Spania. „Am urmărit cu mare interes meciul de sâmbăta trecută, mai ales că eu sunt fan declarat Barcelona. Eram sigur că Barca o să câştige nu doar că am fost cu inima alături, dar şi pentru faptul că fotbalul adevărat, fotbalul care se respectă, fotbalul-spectacol, are totdeauna primul cuvânt de spus. Şi ce dacă a condus Realul? După aceea Barca şi-a arătat clasa, a revenit ca o echipă mare şi a câştigat ca o echipă mare. Până la urmă s-a văzut diferenţa clară dintre Messi şi Ronaldo. Dacă mai era nevoie…”, a declarat Petre Grigoraș despre partida care a pus pe jar suflarea fotbalistică din întreaga lume.

Pas pentru Steaua sau U Cluj, DA pentru Barca
După ce Ilie Stan a tremurat și încă mai tremură la gândul că locul de pe banca Stelei i-ar fi suflat de Grigoraș, Becali gândindu-se de mai multe ori la tehnicianul Pandurilor, acum numele antrenorului echipei gorjene este vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Ionuț Badea la conducerea „șepcilor roșii”. Grigoraș ține însă să îi liniștească pe suporterii echipei gorjene: „Evident că nu am discutat cu nimeni de la Cluj şi nici nu am fost contactat în vreun fel. Nu pot să spun că nu mă încântă faptul că numele meu este din ce în ce mai vehiculat în ultime vreme, chiar şi la Cluj, faptul că totul se reflectă prin jocul Pandurilor, dar până la a şi pleca acum de la această echipă, este aproape imposibil. Eu nu sunt precum o bucată de şuncă pe care o iei de aici şi o dai în alta parte, ca la un magazin de mezeluri… Ca să nu mai precizez faptul că totul rămâne la latitudinea conducerii, fără ecordul ei, nu aş putea pleca niciodată. Deocamdată am un contract de onorat şi numai dacă domnul Condescu va accepta să se despartă de mine, atunci voi putea pleca”, a explicat Petre Grigoraș. Acesta mai spune însă că este o echipă pentru care ar încălca orice regulă: „Este o încântare să urmăreşti o echipă ca Barcelona, dar să o şi antrenezi! Este tot ce mi-aş dori mai mult în lumea asta, şi la 3 dimineaţa aş accepta să o antrenez”, a mărturisit antrenorul Pandurilor.

„Avem nevoie de antrenorul Petre Grigoraș”
Eroul Pandurilor în ultimul meci din turul campionatului, Alexandre Cardoso, se bucură că echipa gorjeană a reușit performanța de a termina înaintea Stelei sau Oțelului după victoria la scor în faţa Concordiei Chiajna. Cardoso spune că și-ar dori continuitate la nivelul băncii tehnice pentru a reuși performanțe și mai mari la Târgu Jiu. „E un lucru pozitiv că suntem în faţa unor echipe de top ca Steaua sau Oţelul  dar acum ne bucurăm pentru victoria de azi şi mâine ne gândim deja la meciul următor pentru că e foarte greu să te menţii acolo pe locurile 5-6. E foarte frumos ce a făcut antrenorul Grigoraş din echipa Pandurii, dar cred că e prea devreme să ne gândim la Europa. E normal că au mai fost exemple de echipe care au intrat în campionat cu scopul de a se clasa în primele zece şi a câştigat un loc de Europa”, a declarat Cardoso despre parcursul extraordinar al Pandurilor în turul acestui campionat și posibilitatea de a prinde la finalul sezonului un loc în Europa. În legătură cu antrenorul care i-a descoperit și valențele de atacant, Cardoso spune că-l dorește în continuare la Târgu Jiu: „Avem nevoie de antrenorul Petre Grigoraş până la vară şi dacă mai luăm şi un loc de Europa vom mai avea şi mai departe. Pentru că am văzut cât de important e un antrenor care să unească un grup de jucători. Eu cred că au trecut mai mulţi antrenori pe aici şi nici unul nu a ajuns să ne cunoască atât de bine. Şi se vede acum cât de important e ca antrenorul să cunoască grupul de jucători şi fiecare fotbalist în parte”, a mai declarat jucătorul cariocas.

Este tot ce mi-aş dori mai mult în lumea asta, şi la 3 dimineaţa aş accepta să  antrenez Barcelona!
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu-Jiu