Petre Grigoraş nu se împăunează după rezultatele Pandurilor: „Ştim cine suntem”

De opt etape Pandurii este o prezență constantă între primele şase locuri ale clasamentului Ligii I, iar ceea ce părea un foc de paie se dovedește a fi rezultatul unei munci bine făcută la Târgu Jiu.

Înaintea oricărui meci din acest sezon al Ligii I, Pandurii nu se mai roagă pentru puncte, ci doar pentru victorie...
Înaintea oricărui meci din acest sezon al Ligii I, Pandurii nu se mai roagă pentru puncte, ci doar pentru victorie...

Chiar dacă încă din sezonul trecut Pandurii a început să joace un fotbal bun, pentru mulţi a fost o surpriză faptul că echipa gorjeană a se află printre protagonistele campionatului. Totuşi, Pandurii a are o evoluție constantă în acest sezon și lumea se întreabă unde se vor opri elevii lui Grigoraș. Drumul spre cupele europene este văzut de Grigoraș destul de lung și unul pe care Pandurii nu și-a propus să-l facă încă de pe acum: „ Nu ne subestimăm, dar ne cunoaştem valoarea. Ştim cine suntem. Cu punctele acumulate e suficient deocamdată. În viitor poate o să ajungem în cupele europene. La anul, peste trei ani… Deocamdată, suntem conjunctural aici. Avem un obiectiv clar, clasarea în primele zece. Acum suntem mult peste obiectiv, dar mai e mult. Să avem grijă să ne păstrăm constanţa şi în evoluţii şi în rezultate”, a declarat tehnicianul Pandurilor după egalul obținut de gorjeni în deplasare în compania Sportului.

Fotbal pe raţie
Nemulțumit de jocul echipei sale din partea a doua a meciului, Grigoraș găsește elevilor săi circumstanțe atenuante și chiar și merite, Pandurii fiind la al patrulea meci consecutiv fără gol primit, trei în campionat și unul în cupă: „Veneam după 120 de minute din Cupă și cu absențele pe care le-am avut nu am reușit să ținem ritmul. Cert este că am mers la victorie, dar am făcut un joc slab. În a doua repriză am avut fotbal mai rău decât o rație ca pe vremea lui Ceaușescu. Dar, din toate relele, pot spune că avem patru meciuri fără să pierdem. Singurul lucru pozitiv din această partidă e că am câştigat un punct şi nu am primit gol al patrulea meci consecutiv. Nu sunt adeptul acestor meciuri, dar am avut câțiva titulari lipsă și la noi se vede. Chiar dacă am avut și un om în plus tot nu am reuşit nimic. Era să urcăm pe locul doi, dar n-a fost să fie. Chiar dacă pierd, chiar dacă câștig, merg până la capăt. Am jucat fără Pintilii, fără Viera, fără Băcilă, fără Chiricheş, care a intrat doar câteva minute. E greu pentru o echipă care joacă fără patru titulari să se impună în fiecare partidă”, a mai spus Grigoraș.

„Putea fi mai rău”
Grigoraş a recunoscut că rămâne şi după acest meci, ca şi după cel pierdut în fața Astrei, cu regretul de a nu fi urcat pe locul doi în clasamentul Ligii I, însă este conștient și de faptul că Pandurii se putea întoarce acasă fără niciun punct din Regie: „Îmi pare rău că nu am câştigat pentru că am avut superioritate numerică, măcar pe final să fi reuşit să înscriem, dar, una peste alta, un egal la Sportul nu e aşa de rău. Nu sunt bucuros că am făcut egal la Sportul, dar nici foarte trist. Putea să fie şi mai rău.”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor, care are acum de pregătit o partidă deosebit de importantă, contra campioanei Oţelul Galaţi.

Revin indisponibilii
În ultimele partide, Pandurii nu au putut conta pe rând, pe serviciile a câtorva dintre titularii de drept. Accidentării lui Cosmin Băcilă i-a urmat apoi cea a lui Vlad Chiricheş, pentru ca ulterior să vină rândul căpitanului Mihai Pintilii, toţi jucători ce s-au dovedit a influenţa vizibil jocul trupei lui Grig. Acum însă, după meciul cu Sportul, tehnicianul Pandurilor are parte de veşti ceva mai bune atunci când vine vorba despre jucătorii indisponibili: „În ultimele zile, Pintilii a avut un program special de recuperare şi sperăm din tot sufletul să fie recuperat la timp. Iar după câte îl cunosc eu, sunt convins că până la ora jocului cu Oţelul va fi apt, va strânge chiar din dinţi dacă va fi cazul şi tot va intra în teren. În acelaşi timp, Vlad e deja o certitudine pentru mine, deoarece dacă a reuşit să joace 30 de minute în ultimul meci, sigur va fi în echipa de bază, duminică. De asemenea, va reintra şi Ousmane, care şi-a ispăşit etapa de suspendare. Mai lipseste doar Băcilă dintre cei indisponibili, dar tot e bine şi asa pentru că putem să formăm o echipa competivă la ora jocului cu Oţelul. Spre deosebire de etapele precedente, nu va mai fi nevoie să improvizez, ceea ce este un evident plus la echipă.”, a dezvăluit Grigoraş.