Petre Grigoras: „Nu pot să îmi fac speranţe”

Ghinioanele sau blestemul accidentărilor îi dau serioase dureri de cap tehnicianului Petre Grigoraş şi înaintea redebutului oficial de sezon.

Grigoraş vede deja un retur de campionat pentru Pandurii cu mult mai dificil decât prima parte de sezon.
Grigoraş vede deja un retur de campionat pentru Pandurii cu mult mai dificil decât prima parte de sezon.

Pandurii are un contingent serios de jucători care au suferit în acest sezon accidentări destul de grave. Băcilă, Pleașcă și Rusu sunt în perioada de recuperare, iar antrenorul Petre Grigoraș mărturiseşte că, deși îi regretă foarte mult pe cei trei, nu crede că se va putea baza pe aceştia în prima parte a returului. „Despre cei accidentaţi mai recent sau mai demult, nu pot să îmi fac speranţe că ar putea deveni o soluţie în prima parte a returului, iar unii în ceea de a doua parte. Rusu abia peste o lună şi jumătate va reveni la efort, am înţeles că i se va prelungi perioada de refacere, deci este exclus să mă bazeze pe el în următoarele 5-6 etape. În rest, sincer, cu tot respectul pentru jucătorii accidentaţi mai demult, le va fi foarte greu să revină până la sfârşitul campionatului. Îmi pare rău pentru ei, dar cred că şi ei realizează că revenirea pe terenul de joc va mai dura mult. Pur şi simplu mă doare rău de tot că i-am pierdut, dar în acelaşi timp sunt conştient că anul acesta nu ne vor putea ajuta în retur. Însă, o să le acordăm atenţia cuvenită, doar s-au accidentat când erau la Pandurii, nu la altă echipă”, declară tehnicianul Pandurilor.

Varicela mai lipsea la Pandurii…
Din păcate, ultima problemă cu care se confruntă acum Grigoraș este varicela, boală pe care fundaşul Tătaru a contactat-o și care ar putea face ravagii în lotul gorjenilor tocmai la ora reluării campionatului, virusul putând fi transmis extrem de ușor, iar boala are o perioadă de incubație de 14-16 zile. „Automat planează suspiciunea ca şi ceilalţi colegi ai lui care nu au făcut încă boala, să nu se îmbolnăvească subit, pe capete. Vă daţi seam ce s-ar întâmpla? Nici nu vreau să mă gândesc!”, a declarat extrem de îngrijorat Grigoraș, care a mai avut astfel de probleme la echipă când antrena pe Poli Iași, iar Buta a fost diagnosticat cu gripă porcină.

Ţeapa Matulevicius
După ce Pandurii l-au testat și antrenat pe Matulevicius vreme de două cantonamente în Antalya, şi exact când se lămuriseră de faptul că acesta le-ar putea da o mână de ajutor iar oficialii clubului gorjean se pregăteau să negocieze transferul său, lituanianul i-a lăsat cu ochii în soare. Dacă Pandurilor le-a trebuit destul de mult timp pentru a se convinge de calitățile jucătorului, în schimb polonezii de la Krakow Cracovia au acționat rapid, l-au pus pe Matulevicius în fața semnării contractului pe 17 februarie, iar pe 18 februarie masivul atacant lituanian a și debutat în campionat pentru noua sa echipă în meciul cu Lechia Gdansk.

Fărcășanu, chemat la prima echipă
Patru dintre jucătorii care au făcut parte din lotul pe care Pandurii l-a avut în al doilea stagiu din Antalya nu mai fac parte și din lotul cu care echipa gorjeană îşi continuă în aceste zile pregătirea în Turcia. Tătaru a fost lăsat în carantină, acasă, din cauza varicelei, Matulevicius a lăsat echipa gorjeană pentru a semna cu polonezii de la Krakow Cracovia, Bucur a rămas în țară pentru a se încerca împrumutarea sa la o altă echipă, iar Popete este tot mai puțin luat în calcul de antrenorul Petre Grigoraș. În locul acestor jucători, Pandurii compensează prin chemarea lui Fărcășanu la prima echipă, acesta urmând a fi testat de Grigoraș pe postul de fundaș dreapta, tehnicianul gorjenilor declarând în mai multe rânduri că acesta este postul care i se potrivește cel mai mult jucătorului târgujian.

Ungurușan: „Când a venit oferta Pandurilor, nu am ezitat”
Singurul transfer al Pandurilor din această iarnă, Bogdan Ungurușan, nu a apucat încă să vadă bine Târgu Jiul, dar spune că se simte bine între “panduri”. „Încă sunt în perioada de acomodare. Toată lumea m-a primit foarte bine, le mulţumesc. Oraşul nu am apucat încă să-l văd, am stat o zi la Târgu Jiu. Pandurii e o echipă cu joc plăcut, care pune presiune, deci o echipă bună. Era bine oriunde să plec pentru că nu mai eram dorit la “U”. Când a venit oferta Pandurilor nu am ezitat, o echipă cu o clasare mai bună în clasament decât “U”. Îi știam pe Pintilii, Lemnaru, Batin, în rest îi ştiam de pe teren, ca adversari”, a declarat Bogdan Ungurușan despre venirea sa la Pandurii și jucătorii pe care i-a găsit la echipa gorjeană.