Petre Grigoraș: „Nu ne rămâne decât să ne revanşăm în meciul de Cupă”

Pandurii nu vor avea prea mult timp să-şi lingă rănile după ultimul eşec din campionat pentru că în această joi urmează partida din optimile Cupei, cu Dinamo.

Pandurii lui Grigoraş au şi o revanşă de luat în faţa lui Dinamo, în Cupă, după eşecul din campionat.
Pandurii lui Grigoraş au şi o revanşă de luat în faţa lui Dinamo, în Cupă, după eşecul din campionat.

Vrând-nevrând, partida cu Viitorul Constanţa, pare să fie deja istorie, iar acest aspect este sesizat şi de către tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş. După ce a trăit pe viu „un mare ghinion” în ultimul meci de campionat, principalul de pe banca gorjeană speră ca joi, soarta să se schimbe în favoarea Pandurilor, în meciul din Cupă. „Sper să jucăm frumos în continuare, asta ne propunem. Aşa că mergem mai departe, am încredere în jucători, nu ne rămâne decât să ne revanşăm joi, în meciul de Cupă, cu Dinamo şi bineînţeles, în etapa următoare de campionat, cu Severinul. Sperăm să jucăm la fel de frumos, dar să mai câştigăm şi puncte pentru că din păcate, am pierdut câteva meciuri pe care le-a controlat, iar lucrul acesta nu e chiar plăcut de constatat. Dar, atâta timp cât jocul îţi dă speranţe, poţi să speri la orice. Îmi doresc ca acest ghinion de la Constanţa să se transforme în noroc, joi, pentru a merge mai departe în Cupa României. Sper ca până în ziua meciului, să-i pot readuce pe jucători la un nivel psihic bun pentru a aborda meciul cu Dinamo cel puţin de pe poziţii egale.”, dezvăluie Petre Grigoraş.

Dinamo, miză deosebită la Tg-Jiu

Cum până la meciul din optimile Cupei României, de la Tg-Jiu, a mai rămas foarte puţin timp, cei de la Dinamo par să fi intrat deja în febra jocului de joi seară. Mijlocaşul dinamovist Alexandru Curtean vede partida cu Pandurii ca fiind una decisivă pentru echipa sa, fiind vorba de calificarea în sferturile Cupei, competiţie ce reprezintă principalul obiectiv al formaţiei din „Ştefan cel Mare”. „Meciul cu Pandurii este foarte important pentru că e decisiv pentru Cupa României, care a rămas principalul nostru obiectiv în acest sezon. Va fi greu dar cred că putem să ne calificăm. Pandurii e o echipă greu de bătut, joacă bine pe teren propriu şi cu siguranţă îşi doresc să se califice şi ei. Nu cred că ar fi un dezastru o eventuală ratare a calificării, dar nu ar fi bine.”, a declarat Curtean. Şi goalkeeper-ul formaţiei bucureştene, Cristian Bălgrădean, anticipează însă, o confruntare extrem de dificilă, joi, la Tg-Jiu: “Sper să mergem mai departe în semifinalele Cupei. Trebuie să câştigăm cu Pandurii, dar va fi un meci foarte greu. Nu am motive să fiu bucuros, am făcut 0-0 la Ceahlăul. Sunt şapte puncte distanţă de Steaua, se pot face zece. Campionatul e lung, dar va fi foarte greu. La Târgu Jiu va fi un meci pe viaţă şi pe moarte.”, a spus portarul dinamovist.

Pandurii cotaţi favoriţi în faţa lui Dinamo

Derby-ul optimilor de finală ale Cupei României, programat joi, la Tg-Jiu, aduce faţă în faţă pe Pandurii şi Dinamo, două echipe ce şi-au anunţat déjà candidatura la fazele superioare ale acestei competiţii. Deşi ultima întâlnire directă (contând pentru turul campionatului Ligii I), s-a încheiat cu un succes al “câinilor” la scor de forfait, pentru partida din Cupă, Pandurii sunt văzuţi la casele de pariuri ca favoriţi în faţa lui Dinamo. Şi asta pentru că trupa lui Grigoraş este deocamdată imbatabilă pe teren propriu, acolo unde a reuşit 6 victorii şi o remiză în ultimele 7 partide oficiale. Un nou succes totuşi, ar fi primul bifat de Pandurii în faţa dinamoviştilor, după o pauză de 4 ani. 6 din ultimele 9 confruntări dintre cele 2 s-au terminat nedecis! Iată şi cotele de la principalele case de pariuri din România pentru partida Pandurii – Dinamo: cota pentru 1 este 2.40, pentru X -3.20, iar pentru 2 este 2.70.