Petre Grigoras: „Nu am jucat cu o echipă de mâna a doua”

Pandurii rămâne o nucă tare pentru granzii Ligii I, trupa lui Grigoraș producând un scurtcircuit Stelei chiar la meciul de debut al lui Stoichiță în noul său mandat pe banca echipei din Ghencea.

Alexandru Maxim (la minge), a evoluat la înălţime şi în partida cu Steaua, dovedind că este liderul noii generaţii de tineri jucători de la Pandurii.
Alexandru Maxim (la minge), a evoluat la înălţime şi în partida cu Steaua, dovedind că este liderul noii generaţii de tineri jucători de la Pandurii.

Deznodământul ultimei partidei din campionat, cu Steaua, (meci încheiat la egalitate, scor 1-1), deşi a adus doar un singur punct pentru Pandurii, este considerat de către Petre Grigoraş ca fiind unul just. Principalul de pe banca gorjeană se arătă mulţumit de evoluţia lui Pintilii and Co.: „Până la urmă este un rezultat echitabil. Trebuie să recunosc, în prima repriză Steaua a avut câteva situaţii foarte bune de a înscrie şi dacă reuşeau să înscrie 1-2 goluri ne-ar fi greu să revenim. Dar, să scoţi un rezultat favorabil cu Steaua trebuie să ai şi puţină şansă. Să zicem că am avut puţină şansă. În partea a doua am schimbat rolurile şi cred că şansa a fost de partea lor. Am avut situaţie 1contra 1, a fost bara lui Nistor, lobul lui Nistor. Una peste alta a fost un joc destul de bun, un rezultat echitabil. Nu sunt supermulţumit că am scos doar egal, dar nu pot să fiu decât mulţumit de atitudinea, dăruirea lor şi lucrul acesta e foarte important pentru mine. S-a văzut dorinţă. Nu am jucat cu o echipă de mâna a doua, ci cu una din cele mai bune echipe care s-au prezentat la Târgu Jiu. Poate cea mai puternică din cele din faţă. Este bine că nu am pierdut, că nu am căzut psihic şi nici fizic după golul de mare fotbalist al lui Chipciu şi am reuşit să revenim.”, a declarat Petre Grigoraș la finalul partidei de sâmbătă seară, de pe „Municipal”. Referitor la actuala sa zestre de puncte din Liga I, tehnicianul Pandurilor a mai punctat: „Este înainte de toate un punct câştigat. Aveam 35, acum am mai adăugat încă unul, deci am ajuns la 36 de puncte. E bine… În plus, este al treilea meci fără înfrângere şi sperăm să ne revenim din toate punctele de vedere pentru meciurile următoare. Ne-ar fi bucurat o victorie, asta ar fi fost realizarea cea mai mare. Nu am reuşit, dar nu am decât cuvinte de laudă la adresa jucătorilor.”

Maxim: „Suntem o echipă foarte tare, acasă…”
Remiza din compania Stelei a fost apreciată şi de către elevii lui Grigoraş. Autorul golului prin care Pandurii a obţinut un nou rezultat notabil în faţa unei echipe puternice, Alexandru Maxim, crede că formaţia gorjeană a demonstrat încă o dată cât de periculoasă este atunci când evoluează pe teren propriu: “Cred că rezultatul îi dezavantajează pe ei. Noi am demonstrat încă odată că suntem o echipă foarte tare acasă, ne-am făcut jocul nostru. Mă bucur că am făcut un joc bun, dar din păcate pentru noi, s-a terminat doar egal. Ne-am fi dorit victoria, dar acesta este fotbalul. Ei au reuşit să înscrie printr-un gol foarte frumos. Un rezultat echitabil. Repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, am avut foarte multe ocazii, însă fotbalul se joacă pe goluri şi ei au arătat că au jucători de valoare care profită de fiecare neatenţie. Nu cred că se poate vorbi de un complex. Cred că le-am fost superiori în a doua repriză. Cred că am practicat un joc frumos, care a bucurat spectatorii.” Referitor la prestaţia sa din partida cu Steaua, Maxim a adăugat: „Probabil a fost golul cel mai important, cel mai frumos, nu. Sper să nu fie şi ultimul. Dedic golul părinţilor, familie mele care m-a sprijinit în momentele grele. La final am avut şi crampe, oboseala şi-a spus cuvântul, dar domnul Grigoraş ne-a felicitat. Dânsul mereu ne încurajează, indiferent de rezultat.” Colegul de echipă al lui Alexandru Maxim, “căpitanul”Mihai Pintilii, consideră şi el că rezultatul obţinut în faţa Stelei a fost just, în ciuda “păcatelor” de la finalizare ale pandurilor: “Rezultat este echitabil. Steaua a avut ocazii în prima parte, noi am dominat partea secundă. Oricum, echipă bună Steaua, foarte compactă. Nu pot să spun că era de bătut. Domnul Grigoraş a fost mulţumit, ne-a felicitat. Am avut puterea de a reveni după ce am fost conduşi şi asta a contat. Nu cred că a fot ghinion. Noi avem ocazii la fiecare meci. Trebuie să avem câte 7-8 ocazii ca să dăm un gol. Ăştia suntem noi. Avem ocazii multe şi dacă marcăm 1-2 goluri suntem mari. Acum mergem şi la Astra să ne facem jocul. Eu voi sta la fiecare galben, asta e rău pentru mine de acum.”,  concluzionat Pintilii.

Grig are contract până în 2013
Ca și înaintea altor partide importante, și după meciul cu Steaua s-a vorbit despre Grigoraș ca viitor antrenor al grupării din Ghencea, însă tehnicianul Pandurilor a ținut să precizeze că el nu i-a în calcul acum o plecare de la echipa gorjeană: „Eu sunt antrenorul Pandurilor până în 2013 şi dacă nu o să fiu dat afară o să continui până la sfârşit. Nu e vorba de dorinţă. E vorba de principii. Sunt antrenor sub contract, Steaua are antrenor. Nu ştiu ce va fi la vară. Vreau să pregătesc Pandurii cel puţin până în vară, iar atunci vom vedea”, a declarat Petre Grigoraș. Puși bine în valoare de Grigoraș, jucătorii își doresc ca acesta să rămână antrenor la Pandurii: „Tuturor ne e temă să nu plece, a format un grup puternic şi sper ca şi din vară să rămână alături de noi. Noi sperăm să rămână. Vrem ca prin jocurile noastre să-i arătăm că ne dorim să rămână alături de noi”, a declarat Alexandru Maxim, jucător pe care Grigoraș l-a promovat la Pandurii în Liga I după ce acesta a venit de la juniorii celor de la Espanyol. Pintilii, căpitanul Pandurilor, spune însă că s-ar bucura ca Grigoraș să ajungă să antreneze o echipă importantă: „Deocamdată e antrenorul nostru. Dacă e să plece ar fi foarte bine pentru el, e un antrenor extraordinar. Îi doresc să ajungă la o echipă mare”.