Petre Grigoraș: „Jocul a scârţâit în această perioadă”

La finalul unui nou stagiu de pregătire în Antalya, tehnicianul Petre Grigoraş trage linie peste plusurile şi minusurile Pandurilor.

Deşi atacul pare a fi preocuparea numărul unu a lui Grigoraş la Pandurii, apărarea “trădează” în ultima vreme…
Deşi atacul pare a fi preocuparea numărul unu a lui Grigoraş la Pandurii, apărarea “trădează” în ultima vreme…

Ajunşi deja la cel de al VI-lea amical desfăşurat în stagiul secund de pregătire din Antalya, cei de la Pandurii au început să facă şi un scurt bilanţ, însă unul care nu prea convine deocamdată. Deşi nu a bifat până acum decât o victorie şi un egal (în rest, nu mai puţin de 4 înfrângeri!), tehnicianul Petre Grigoraş nu se arată prea alarmat, dar recunoaşte lacunele din echipa sa: „Amicale care, din păcate, au consemnat câteva lacune mari prin absenţa titularilor din tur. Jocul a scârţâit în această perioadă, dar nu sunt îngrijorat. Până acum am mizat pe acumulări, iar starea de oboseală s-a simţit în jocul echipei. Mă gândesc că au fost greşeli în zona centrală. Cardoso încă nu s-a integrat 100% pe postul de fundaş central. Adevărul că cea mai mare vină o port eu că l-am pus să joace pe toate posturile, mai aveam puţin şi-l băgam şi în poartă! Sunt convins că încet-încet se va redresa, va face un cuplu bun cu Viera. Nu doar Cardoso a greşit, au mai fost greşeli acolo făcute şi de alţii, Viera, Tătaru sau Rada. Cuplul de fundaşi central nu e sudat şi au avut o evoluţie slabă. Ambele cupluri folosite au aceleaşi slăbiciuni. O să mai umblăm la partea tactică a liniei de fund, unde am avut probleme.” Pandurii Tg-Jiu vor juca în compania sârbilor de la FK Rad Belgrad, pe 14 februarie, ultimul meci din acest stagiu de pregătire, pe 15 februarie fiind programată revenirea lor în România.

Cardoso, reinvestit cu încrederea lui Grig
Înaintea abordării celui de al doilea stagiu de pregătire din Antalya, axat cu precădere pe jocuri amicale, tehnicianul Petre Grigoraş preciza din capul locului că va acorda tuturor oamenilor din defensiva sa şansa de a demonstra că pot face parte din 11-ele de bază. Acum, după cele şase amicale desfăşurate, Grig pare să se fi hotărât deja asupra liniei sale de fundaşi pe care va conta în returul de campionat: „M-am gândit să-l pun pe Rada cu Viera, dar mai are de învăţat. Cardoso, prin experienţa pe care o are, calitatea fizică şi tehnică, se va integra şi va juca. Poate ajungem când Vlad va fi suspendat, iar atunci îl voi pune pe Cardoso în stânga şi voi apela la Tătaru sau Rada pentru a juca în centru. Nu ar fi nici o problemă, nu îmi e frică.”

„Bancă” subţire
Nu doar accidentările au accentuat problemele de lot ale Pandurilor din ultima vreme, ci şi plecările successive de jucători către alte echipe din Liga I. Cum în locul jucătorilor pierduţi au venit prea puţini pentru a completa golul, antrenorul Petre Grigoraş a rămas în postura de a nu mai avea o bancă de rezerve “rezonabilă”, care să se ridice la nivelul titularilor. Realizând asta, Grigoraş avertizează déjà că va avea serioase probleme în retur: „Din păcate, nu avem bancă de rezervă. Un prim 11 destul de combativi găsim, dar stăm prost la banca de rezervă. În tur aveam 15-16 jucători pe care puteai să-i bagi în teren şi nu se vedea, nu se cunoştea absenţa lui Pintilii sau Voiculeţ. Aveam pe ce ne baza, acum, după ce au venit accidentările, trei la număr, plus alţi trei care au plecat, e destul de greu de înlocuit aceşti jucători. La unul-doi poţi găsi soluţii, dar pentru şase e destul de mult. Nu sunt pesimist, dar lumea va avea pretenţii ca echipa să meargă pe aceeaşi lungime de undă, cu jocuri şi rezultate bune. Nu a fost să facem măcar trei transferuri din cei şase, e greu să ne menţinem şi va fi greu de digerat eventualele eşecuri.”, mărturiseşte tehnicianul Pandurilor.

Urmează al treilea stagiu în Antalya
Cum cea de a doua parte a sezonului Ligii I are toate şansele să fie amânat din cauza frigului şi zăpezii, responsabilii grupării de fotbal gorjene au pus deja pe hârtie planul de bătaie pentru următoarele două săptămâni, plan ce cuprinde un nou stagiu de pregătire (al treilea), în Antalya. Anunţul a fost făcut chiar de către „executivul” Pandurilor, Eugen Pârvulescu: „Avem veşti din ţară, unde toată lumea din fotbal spune că nu va începe campionatul la data preconizată din cauza vremii nefavorabile. Este adevărat, decizia finală va fi luată în Comitetul Executiv, dar până atunci ne-am făcut un alt program. Am văzut care e situaţia de acum din ţară şi în condiţiile meteo care sunt acum în România şi nu avem altă soluţie decât să rămânem aici. Probabil că o să plecăm în ţară şi o să revenim în data de 20 februarie aici pentru un al treilea stagiu de pregătire până în data de 28 februarie.”, a ţinut să declare preşedintele Eugen Pârvulescu, care a precizat că Pandurii vor mai perfecta încă un meci amical pentru al treilea stagiu de pregătire.