Petre Grigoraș, în căutarea soluţiilor pentru retur

Loading

Odată cu reunirea lotului şi punerea în practică a „curăţeniei de iarnă”, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, îşi face planuri de zor pentru aproapiatul redebut de sezon. Principala grijă a lui Grig este compartimetul ofensiv, acolo unde, tehnicianul Pandurilor pare să nu aibă la dispoziţie cele mai bne soluţii pentru retur.

Grijile retrogradării îl fac pe Grig să se asigure că în echipa Pandurilor are cine să marcheze.
Grijile retrogradării îl fac pe Grig să se asigure că în echipa Pandurilor are cine să marcheze.

„Seceta” prelungită din atacul Pandurilor nu mai este deloc o noutate nici pentru „principalul” Pandurilor, Petre Grigoraş. Aducându-şi aminte de statistici, Grig remarcă din păcate, că mai vechiul record al atacantului Sorin Vintilescu este încă de actualitate la Pandurii, deşi au trecut nu mai puţin de 5 sezoane în Liga I.  „Mă interesează foarte mult jucătorii de atac, ceea ce a lipsit Pandurilor în ultimul timp. Recordul lui Vintilescu stă şi acum în picioare, şase goluri într-un campionat, e foarte puţin pentru un atacant. Am vorbit cu el, nu se mândrea cu performanţa asta şi aştepta să apară un jucător care să înscrie mai mult. Poate Voiculeţ, care are patru goluri, dacă dădea şi cu Cluj era pe aproape.”, remarcă Petre Grigoraş.

„Ionescu nu vrea să vină aici”
În această iarnă, Pandurii nu au „punctat” la capitolul transferuri decât o singură dată şi acela, Călin Cristea, reprezentând nu postul de atacant, ci de mijlocaş. Chiar dacă pe lista înaintată de Petre Grigoraş conducerii Pandurilor figurau mai multe nume de eventuale soluţii pentru postul de vârf, niciunul dintre acestea nu au fost puse în practică printr-un transfer la Tg-Jiu. Deşi s-a vorbit la un moment dat şi despre aducerea lui Claudiu Ionescu de la Steaua, Grig a ţinut să „demonteze” această variantă: „Mi-aş dori pe Bogdan Stancu şi Surdu de la Steaua, restul nu mă interesează. Ionescu nu vrea să vină aici pentru că nu vrea să fie mereu o monedă de schimb. L-am avut şi la Iaşi, un jucător cu reale calităţi, un jucător de mare caracter, dar sigur nu va veni. În rest pe cine să luăm ? Cei de la Urziceni nu pot să vină pentru că ar fi a treia legitimare.”, a dezvăluit tehnicianul Pandurilor. Şi atunci când vine vorba despre o altă „variantă”, cea de la Dinamo, Grigoraş face o remarcă la fel de explicită: „Şi eu îl vreau pe Torje de la ei. Sau pe Alexe. Una e să vrei, alta e să poţi să iei. Şi pe mine mă interesează jucătorii de la alţii.”

Soluţii, doar… „din propria pepinieră”!
Pus în faţa unei triste realităţi, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu pare a mai găsi momentan decât soluţia folosirii jucătorilor pe care îi are la dispoziţie chiar la Tg-Jiu, reprezentând centrul de copii şi juniori. Grig recunoaşte faptul că cea mai probabilă soluţie este cooptarea în lot a mai multor tineri din pepiniera Pandurilor: „Momentan sunt forţe proaspete din propria pepinieră. Deocamdată. Sperăm să avem parte de surprize pe viitor şi să mai vină doi jucători. Situaţia este destul de delicată, dar sperăm până în ultima clipă că se vor rezolva şi aceste lucruri. Speranţa moare ultima. Mă uit şi spre liga a doua, am două nume, să vedem ce va fi. Cert e că acum nu ne permitem să cedeăm nici un jucător de bază, suntem într-o situaţie foarte delicată şi până în vară nu pleacă nimeni.”

Cu gândul la… „un jucător interesant”
„Principalul” Pandurilor, Petre Grigoraş, pare totuşi să mai aibă un „as în mânecă” în ceea ce priveşte soluţiile pentru postul de atacant, Grig pregătind o mutare surpriză în curtea grupării de fotbal gorjene. Petre Grigoraş a lăsat să se înţeleagă faptul că vârful pe care şi-l doreşte la Tg-Jiu că este unul destul de cunoscut, însă a precizat că acesta nu este „scutit” deloc şi de alte oferte: „Sper ca zilele astea să ajungă, dar nu este o certitudine. Are şi alte oferte. Nu pot să spun despre cine e vorba, dar e un jucător interesant. Este un jucător român, cu foarte multă experienţă şi pe care îl cunosc foarte bine. Să sperăm că-l pot convinge să vină la Târgu Jiu.”