Petre Grigoraș: Acasă, dar cu gândul la transferuri

Odată cu desfăşurarea primei etape a returului, vacanţa de iarnă pare să se fi instalat deja în Liga I, iar excepţie nu face nici tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, care şi-a aranjat planurile de sărbători.

Petre Grigoraş le urează suporterilor gorjeni sărbători fericite.
Petre Grigoraş le urează suporterilor gorjeni sărbători fericite.

Chiar dacă va avea o iarnă destul de „încinsă” (în ceea ce priveşte planurile pentru returul de campionat şi căutările pentru întărirea lotului), tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, şi-a fixat ca prioritate de moment doar… familia. Grig mărturiseşte că abia aşteaptă să intre în vacanţă pentru a profita de atmosfera de acasă: „Prioritatea mea e să merg acasă, să stau cu familia pentru că mi-e dor de soţie, de casă. Am stat foarte mult timp plecat şi vreau să mă relaxez cât pot de mult în această perioadă.”

Pandurii se reunesc pe 11 ianuarie
Totuşi, antrenorul Pandurilor recunoaşte faptul că nu va fi scutit în vacanţa de iarnă de grijile echipei sale, mai ales că şi-a făcut deja programul pentru începutul lui 2012: „Fotbalul nu va rămâne pe dinafară, voi ţine permanent legătura cu conducerea clubului şi, în principal, vrem să facem cel puţin 3-4 transferuri pentru anul următor. Reunirea va fi pe data de 11 ianuarie, ora 15:00. O să vedem ce putem să rezolvăm, în funcţie de ce jucători vor fi propuşi în această iarnă pentru că în primul rând vreau să-i văd dacă nu-i cunosc, nu după DVD. Avem 2 cantonamente în Antalya şi vreo 8-9 jocuri şi atunci avem posibilitatea să vedem jucători şi să alegem posibili titulari pentru că avem nevoie de jucători să fie peste media celor pe care îi avem acum.”, a precizat Grigoraş. Pandurii Tg-Jiu a terminat 2011 pe locul VII în clasamentul Ligii I, cu 30 de puncte, adică cea mai bună clasare şi cel mai mare număr de puncte acumulate din istoria prezenţelor clubului de fotbal gorjean pe scena primului eşalon al României. În acest an, Pandurii au pierdut nu mai puţin de 5 jucători de bază: Matei, Grecu, Chiricheş, Stromajer şi Vranjes (fără Popa şi Menassel, care au plecat iarnă trecută împreună cu tehnicianul Ionuţ Badea). Tot la capitolul „pierderi” din 2011, ar mai putea fi incluşi încă doi fotbalişti foarte importanţi: Băcilă şi Pleaşcă, care au suferit accidentări grave şi vor putea reveni pe terenul de joc abia în vara lui 2012.

Grigoraş cel care rezolvă tot
Din câte se pare, Grigoraş and Co. vor avea spatele asigurat în această iarnă şi din punct de vedere financiar. Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, a dezvăluit că s-a aflat în negocieri de ultimă oră cu preşedintele Consiliului de Adminstraţie al Pandurilor, Marin Condescu, privind rezolvarea problemelor salariale, iar dialogul tehnicianului cu boss-ul gorjean s-a dovedit un real succes (chiar şi în vremuri de criză). Cu această ocazie, Grigoraş a ţinut să înlăture orice urmă de suspiciune asupra viitorului său la Tg-Jiu: „În spatele unei echipe nu stă doar munca de antrenor, ci şi alte prerogative pentru ca lucrurile să se desfăşoare în normalitate. Este adevărat, am purtat mai multe discuţii cu domnul Condescu şi cred că s-au rezolvat şi ultimele probleme. Nu a fost vorba despre mine, ci despre echipă. După multe eforturi, pentru că eu cred că s-a făcut un sacrificiu uriaş, am reuşit să asigurăm achitarea salariilor şi pe luna octombrie şi de aceea vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte Condescu că a înţeles sitaţia şi ne-a ajutat. Deci, de acum încolo nu mai văd niciun impediment de a ne continua activitatea în mod normal, cu toţii… Şi ca să vă lămuresc definitiv, nu s-a pus deloc problema unei plecări de-a mea de la Pandurii, cum probabil alţii au început deja să speculeze.”, a concluzionat tehnicianul Pandurilor.