Petre Grigoraș: „Am câştigat mai mult decât mă aşteptam”

Loading

Ultimul succes al gorjenilor din Liga I, cel cu Victoria Brăneşti, a adus un bilanţ de invidiat pentru Pandurii în doar 7 zile: 3 meciuri, 3 victorii şi… 9 puncte.

Din câte se pare, Grigoraş nu a câştigat doar puncte în ultimele meciuri, ci şi un nou jucător: tânărul Marian Pleaşcă.
Din câte se pare, Grigoraş nu a câştigat doar puncte în ultimele meciuri, ci şi un nou jucător: tânărul Marian Pleaşcă.

Dacă, în urmă cu circa două săptămâni, Pandurii se situau pe un loc retrogradabil, după desfăşurarea a 3 etape a Ligii lui Mitică, elevii lui Grig nu numai că au scăpat de aerul de matineu, dar au şi înregistrat un record absolut în acest sezon pentru gorjeni: 5 meciuri fără înfrângere în retur, dar şi 3 victorii consecutive. Cum ultimele rezultate (2-1 cu CFR Cluj, 2-0 cu Universitatea Craiova şi 4-2 cu Victoria Brăneşti), au adus o nesperată linişte la Tg-Jiu în doar 7 zile, Petre Grigoraş s-a arătat mai mult decât mulţumit de bilanţul înregistrat de echipa sa. „Sunt foarte bucuros că am încheiat o săptămână extrem de dificilă pentru noi şi, momentan, ne-am îndepărtat cât de cât de acea linie care separă echipele de Liga a II-a. Am câştigat mai mult decât mă aşteptam, eram mulţumit şi cu cinci- şase puncte, cu condiţia să batem Brăneştiul. Ne-a ieşit mult mai bine, am câştigat toate jocurile şi lucrul acesta mă bucură, felicit jucătorii pentru că a fost o săptămână foarte dificilă. Am arătat, în ultima săptămână, ca o echipă care merită să se salveze atât prin rezultate cât şi prin joc.”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

„Nu înseamnă că ne-am salvat…”
Deşi Pandurii au pus acum nu mai puţin de 7 puncte distanţă faţă de linia retrogradabilă de clasament, „principalul” grupării de fotbal gorjene, Petre Grigoraş, nu-şi face deloc planuri prea optimiste. Grig consideră că mai e mult până departe: „Nu e totul câştigat, dar am luat o opţiune serioasă. Dacă am învins CFR, Craiova şi Brăneşti nu înseamnă că ne-am salvat. Vom face cea mai mare greşeală să ne considerăm scăpaţi de griji. Cert este că am luat o opţiune serioasă. Eu încă nu ştiu sigur că suntem salvaţi. Dacă aş şti sigur mi-aş lua o vacanţă de o lună de zile şi m-aş duce să stau liniştit acasă. Sper să ne revenim după euforia acestei săptămâni, pentru că avem în următoarele şapte zile alte două jocuri foarte grele, la Timişoara şi cu Astra Ploieşti, două echipe neînvinse în acest retur.” Punctul de vedere al lui Grigoraş este susţinut şi de către cei din conducerea Pandurilor, care sunt decişi, în continuare, să adune cât mai multe puncte în Liga I, până vor ajunge la „cota” 37: „Am prins acum un pluton de cinci-şase echipe, chiar dacă suntem tot pe locul 14. Nu am scăpat de retrogradare, dar programul echipei Brăneşti e dificil la fel şi Craiova. Noi când avem 37 de puncte putem spune că suntem salvaţi. În plus, eu am speranţe că vom fi programaţi cu Oţelul şi vom mai coborî si la acel -7 de la adevăr.”, a spus preşedintele executiv al grupării gorjene, Eugen Pârvulescu. Atunci când vine vorba, însă, de speranţele unei reprogramări a partidei cu Oţelul Galaţi, la rândul său, tehnicianul Petre Grigoraş se arată mai mult decât tranşant: „Meciul cu Oţelul e un episod depăşit de noi. Noi aşteptăm meciul următor. Dacă va apărea acea rejucare, cu atât mai bine pentru noi. Dacă nu, nu ne putem opune deciziilor luate de UEFA.”

Pandurii premiaţi!
Faptul că Grig and Co. au bifat trei victorii din tot atâtea posibile în ultimele trei runde de campionat, scăpând momentan de grijile retrogradării, constituie un motiv de bucurie pentru cei din conducerea Pandurilor, dar şi un motiv de „frământare”. Şi asta pentru că întreaga echipă gorjeană aşteaptă acum ceva prime substanţiale din partea principalilor responsabili de la Pandurii, peste 5.000 de euro de om: „Ne-am făcut un calcul începând de la cinci puncte până la nouă şi băieţii vor fi răsplătiţi financiar în funcţie de numărul de puncte câştigate. Au fost cumulate cele trei meciuri şi nu au fost prime separat pentru cele trei meciuri. Ne-am gândit la o soluţie împreună cu domnul Condescu să motivăm jucătorii, dar şi clubul să aibă de câştigat. Deocamdată, echipa a obţinut 9 puncte şi băieţii vor avea şi ei bani de Paşti. Nu ne îmbogăţim cu banii aceştia, ne gândim şi la meciurile următoare, nu s-a terminat campionatul. La sfârşit, tragem linie şi vedem ce se întâmplă.”, a dezvăluit chiar antrenorul Petre Grigoraş. La rândul ei, conducerea Pandurilor a asigurat că va respecta înţelegerea şi că banii vor intra în conturile lui Gig and Co.: „O să fie o sumă frumoasă pentru jucători, merită. Sincer, speram să obţinem minim şase puncte. Deşi aveam nevoie ca de oxigen de aceste trei puncte cu Brăneşti, până la urmă am obţinut o victorie categorică. Felicit jucătorii şi antrenorii. O să-şi primească primele. Au dat dovadă că sunt caractere. S-a văzut că-şi doresc să iasă din zona retrogradării.”, a precizat „executivul” Eugen Pârvulescu.