Petre Grigoraș: „Trebuie să ne gândim la ce ne aşteaptă…”

Aflat cu Pandurii în primul stagiu de pregătire al anului, „principalul” Grigoraş se gândeşte de zor la ce-i va rezerva redebutul de campionat. Grig speră să-şi facă cât mai bine temele la capitolul „fizic” pentru a aborda dintr-o postură optimistă partea a doua de sezon.

Tehnicianul Petre Grigoraş speră ca Pandurii să aibă „fizicul” necesar pentru „a duce” partea a doua a campionatului.
Tehnicianul Petre Grigoraş speră ca Pandurii să aibă „fizicul” necesar pentru „a duce” partea a doua a campionatului.

Pandurii îşi continuă în aceste zile stagiul de pregătire din Poiana Braşov, acolo unde elevii lui Grigoraş mizează exclusiv pe pregătire fizică. Tehnicianul de pe banca formaţiei gorjene nu pare a avea parte deocamdată de surprize neplăcute: „Pregătirea decurge până acum normal, suntem în grafic ca să zic aşa. Avem condiţii foarte bune de pregătire aici, de aceea am şi ales această locaţie. Dar, din punctul de vedere al pregătirii, trebuie să vă mărturisesc că suntem abia la început, ce va fi mai greu de acum încolo urmează. Greul va fi începând din 26-27 ianuarie… Va mai dura cel puţin o săptămână până băieţii vor putea să treacă şi la jocul cu mingea, la pregătirea tehnico-tactică, asta dacă vom reuşi atunci să facem un amical. Deocamdată ne axăm exclusiv pe pregătire fizică.”, spune Petre Grigoraş. Singura problemă (şi aceea minoră) din lotul Pandurilor în stagiul de pregătire de la Poiana Braşov este legată de goalkeeperul Pedro Mingote: „Pot să zi chiar să suntem norocoşi până acum. Dar, aşa cum spuneam, este abia începutul… Toată lumea s-a antrenat normal, mai puţin Mingote, care are ceva probleme la tendon şi a fost menajat de la alergări, în schimb a făcut sală. Nu am vrut să-l forţez şi l-am lăsat câteva zile mai lejer pentru a se recupera în totalitate. Foarte curând însă, va reintra şi el în programul normal de pregătire.”, precizează Grig.

„Sunt şi precaut şi îngrijorat”
Înainte de a intra cu lotul său „în pâine”, tehnicianul Pandurilor explică importanţa cantonamentului din „Poiană”, care, coroborat cu stagiul din Antalya va trebui să constituie „atuul” grupării gorjene pentru partea secundă a campionatului. Grigoraş va avea acum pentru prima oară prilejul să pregăzească cum trebuie echipa: „Bineînţeles că va conta faptul că pot să fac o pregătire cap-coadă aşa cum trebuie, lucru care nu s-a întâmplat atunci când am preluat Pandurii. Nu că m-aş simţi mai uşurat acuma, pentru că situaţia de la echipă este aşa cum este, nu vom avea pace până nu vom ieşi din acea zonă periculoasă, dar acum fac eu pregătirea personal. Că nu îi am pe toţi la dispoziţie pe cât aş vreau eu, adică un lot complet pe toate compartimentele, asta e din păcate altă poveste, dar măcar pot să lucrez cu marea majoritate. În altă ordine de idei această perioadă de pregătire este foarte importantă, capitală pentru că trebuie să ne gândim la ce ne aşteaptă. Aşa că, cel puţin eu, sunt şi precaut şi îngrijorat. Trebuie să fim foarte bine pregătiţi fizic pentru debut, trebuie să avem atuul ăsta atunci când ne vom măsura forţele cu contracandidatele noastre. Aşa să nu mai zic, că vom juca şi cu echipele de top, deci ştim ce ne aşteaptă. Va conta enorm cum vom începe partea a doua a campionatului.”, concluzionează tehnicianul Pandurilor.