Paul Batin: „Am plecat de la o echipă mare, dar nu e un pas înapoi”

Atacantul Paul Batin este văzut ca o soluţie importantă în angrenajul Pandurilor de către tehnicianului Petre Grigoraş.
Atacantul Paul Batin este văzut ca o soluţie importantă în angrenajul Pandurilor de către tehnicianului Petre Grigoraş.

După ce s-a asigurat va face parte din lotul Pandurilor timp de un sezon, Batin speră să nu rateze noua şansă care i s-a acordat la Tg-Jiu. Atacantul de 24 de ani consideră că transferul său la Pandurii reprezintă un pas înainte în cariera sa, deşi vine de la o echipă cu o carte de vizită mult mai impozantă, CFR Cluj.
Reporter: Debutul tău în Liga I s-a consumat chiar împotriva Pandurilor, în sezonul trecut, iar acum ai ajuns să joci chiar la prima ta adversară… Crezi în coincidenţe?
Paul Batin:
Da, aşa este, dar eu trebuia să ajung mai repede la Târgu Jiu, dar e bine şi acum. Sper să fie într-un ceas bun. M-au convins oamenii de aici, echipa, domnul antrenor şi sper să fie bine.
Rep.: Faptul că ai plecat de la CFR Cluj, o echipă cu pretenţii, pentru a ajunge la Pandurii, o echipă ceva mai „mică” poate fi considerat un pas înapoi pentru tine?
P.B.:
Da, am plecat de la o echipă mare, dar nu e un pas în spate. Din contră, e un pas înainte pentru mine şi sper să demonstrez că am valoare.
Rep.: Poate fi antrenorul Petre Grigoraş o garanţie pentru progresul tău fotbalistic având în vedere că îi place să lucreze cu jucătorii tineri, dar şi încurajează jocul ofensiv?
P.B.:
Nu pot să spun că domnul Grigoraş e o garanţie pentru mine. M-a dorit foarte mult şi nu vreau să-l dezamăgesc. Nu am ales Pandurii pentru stilul ofensiv. Sper să fi făcut o alegere bună. Va fi grea lupta pentru titularizare, dar sper să mă impun. Sunt sigur că cel mai bun o să joace.
Rep.: Ce îţi doreşti să realizezi alături de Pandurii în acest sezon? Mai ales în dreptul capitolului goluri…
P.B.:
Vreau doar să fiu sănătos şi să joc cât mai bine. Nu promit nici un gol. Vom vedea câte voi marca.
Rep.: Cine crezi că va lua titlul an campionatul 2011-2012?
P.B.:
Toată lumea zice că Rapidul e favorită la titlu. Vom vedea dacă aşa o să fie. Şi CFR Cluj şi Vaslui au şanse.
Rep.: Este acum mai uşor cu Lemnaru şi Stromajer decât cu Kapetanos şi Bastos?
P.B.:
E o întrebare capcană?  Nu ştiu dacă-i mai uşor cu Lemnaru şi Stromajer decât cu Kapetanos şi Bastos. Important e că aici am mai multe şanse. Vreau să profit de această şansă. Aici am fost dorit şi am vrut şi eu să vin aici.

Grigoraş: Batin va trebui să înscrie…
Ţinând cont de faptul că va avea la dispoziţie o nouă soluţie în atacul său, tehnicianul Petre Grigoraş se declară destul de mulţumit de transferul lui Paul Batin. Grig îşi pune din capul locului mari speranţe în tânărul atacant ardelean: „Îl aştept pe Batin să demonstreze. E prematur acum să spun dacă va fi sau nu surpriza plăcută a Pandurilor în noul sezon. El a jucat în câteva meciuri, s-a descurcat destul de bine, dar pentru a dovedi că nu ne-am înşelat va trebui să înscrie cât mai multe goluri în partidele pe care le va juca la Pandurii. Sper să joace titular, de asta l-am adus. Nu l-am adus la număr. Am încredere în el, e un băiat muncitor, care s-a acomodat destul de repede pentru că Pandurii este o familie care s-a format şi care l-a adoptat foarte bine. Ca şi Lemnaru, pe care l-am luat acum definitiv şi care a devenit deja gorjean, şi pe Batin îl aştept să fie un jucător esenţial în campionatul viitor.” Împrumutul lui Paul Batin de la CFR Cluj nu va costa nimic clubul Pandurii Tg-Jiu, însă pentru opţiunera cumpărării sa la finele împrumutului, se va plăti o sumă de circa 100.000 de euro. Batin a fost dorit insistent de Grigoraş la Pandurii, dar negocierile dintre cele două echipe au trenat, iar la începutul pregătirii atacantul de 24 de ani, originar din Baia Mare, a fost oprit de noul antrenor al celor de la CFR Cluj, portughezul Jorge Costa, pentru primul cantonament al ardelenilor pentru a se lămuri în privinţa sa. Batin a debutat în Liga I tocmai într-un meci contra Pandurilor, în luna august a anului trecut, şi a evoluat în total în şapte partide pentru CFR Cluj în primul eşalon, reuşind să înscrie de trei ori.