Patru tone de portocale returnate

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, autorităţile locale din Turceni au hotărât să cumpere 4 tone de portocale, pe care să le distribuie locuitorilor oraşului, printre alte cadouri. Fructele exotice s-au dovedit a fi, însă, de proastă calitate, acestea fiind refuzate de beneficiar, deşi s-a făcut recepţia cu întârziere, pentru că nimeni nu se încumeta să semneze.

Potrivit unei sesizări venite la redacţie, din bugetul Consiliului Local Turceni s-a dispus achiziţionarea a 4 tone de portocale, pentru sărbătorile de iarnă, acestea urmând să fie împărţite printre localnici de către consilierii locali. La un calcul scurt, dacă am considera că într-un kilogram de portocale intră patru- cinci fructe, rezultă că în total trebuie să fi fost în jur de 20.000 de bucăţi, iar cum populaţia oraşului Turceni e de aproximativ 8.600 de locuitori, înseamnă că fiecare membru al comunităţii ar fi trebuit să primească măcar câte două. Cum oamenii spuneau că nu au văzut „nici picior” de portocală, iar informaţia era că acestea au fost recepţionate cu o lună întârziere dar nu au fost împărţite nici până în ziua de azi, se contura o fraudă din banii publici.
Primarul oraşului Turceni nu a reuşit să explice cum se face că s-au achiziţionat 4 tone de portocale fără ca acestea să fie verificate dacă sunt în regulă, dar are totuşi, o explicaţie: „Portocalele au fost, într-adevăr, comandate la o firmă, dar când s-a constatat că acestea nu corespund din punct de vedere calitativ,  au fost refuzate la plată. E adevărat că, până la urmă, acestea au fost recepţionate, dar asta s-a făcut cu intenţia ca, mai apoi, să se facă factură de ştornare a mărfii.”
Se vede treaba că autorităţile s-au jucat de-a ”ala, bala, portocala”, sperând să ia ochii oamenilor cu cadouri, patronul firmei care a furnizat portocalele şi-a frecat mâinile că a dat de o afacere bună, scăpând de o marfă perisabilă depăşită, iar acum toţi trebuie să dea socoteală. Să vedem dacă le-o cere cineva.