Patru licee din Gorj acreditate Erasmus +

După multe proiecte cu fonduri europene implementate, după nenumărate experiențe și rezultate palpabile, patru licee din Gorj au primit acreditare Erasmus.  Aceasta  confirmă faptul că instituțiile gorjene de învățământ  sunt pregătite să implementeze activităși de mobilitate și de cooperare europeană de înaltă calitate.

Acreditarea Erasmus confirmă faptul că instituțiile sunt pregătite să implementeze activităși de mobilitate și de cooperare europeană de înaltă calitate.

Cele patru unități din județul nostru, care în acest an au obținut această acreditare au fost repartizate pe două domenii după cum urmează:

-Domeniul Educație și formare profesională : Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Târgu Jiu – 100 puncte, Colegiul Tehnic Mătăsari – 100 puncte;

-Domeniul Educație Școlară: Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani – 82,50 puncte, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu – 70 puncte;

Acreditarea Erasmus  obținută de cele patru instituții este valabilă 7 ani și le va permite acestora să-și planifice în avans proiectele și mobilitățile în țări europene pe perioade multianuale. Astfel, acestea scapă de obligativitatea depunerii anuale a proiectelor pentru obținerea finanțărilor europene, fiind nevoie doar de cereri simplicate de finanțare doar pentru a specifica numărul de mobilități pentru care se solicită fonduri.

Profesorul  Angelica Necșulea, inspector școlar de specialitate în cadrul ISJ Gorj,  ne-a declara referitor la acest subiect: ”Este o certitudine, că această certificare va conduce automat la creșterea fondurilor europene absorbite în județul Gorj, dar și a faptului că vor crește numărul de cooperări școlare internationale, dar și numărul de stagii de practică europene pentru elevi și de stagii de formare pentru profesori. ”

Profesorul Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru” din Tg-Jiu,  a declarant pentru ”Vertical”: ” Acreditarea Erasmus este o certificare a calității activităților derulate de cele patru instituții la nivel european, a aforturilor acestora de a asigura un învățământ modern ancorat în rigorile și valorile europene, prin intermediul parteneriatelor și cooperărilor internationale. Stagiul de practică international al elevilor constituie, probabil,  cea mai mare oportunitate pe care o instituție de învățământ o poate asigura elevilor săi.”