Patru elevi gorjeni, olimpici pe țară la informatică

Judeţul Gorj a găzduit în perioada 12-15 mai 2011 faza naţională a Concursului Naţional de Informatică Aplicată. S-au aflat la Târgu-Jiu peste 200 de elevi din toată ţara, patru dintre elevii Gorjului reuşind să câştige premii şi menţiuni. Competiţia a fost găzduită de Colegiile Naţionale ”Spiru Haret” şi ”Tudor Vladimirescu” şi Şcolile Generale ”Constantin Săvoiu” şi ”Alexandru Ştefulescu”.

Elevul Andrei Bran de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a obţinut locul II pe ţară la Informatică
Elevul Andrei Bran de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a obţinut locul II pe ţară la Informatică

Concursul de Informatică Aplicată (CIA) se desfăşoară  pe următoarele secţiuni:Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor pentru elevii claselor IX-XII care studiază la clasă TIC ca disciplină obligatorie în anul şcolar curent; Aplicaţii în C#, clasele IX-XII. Anul acesta ClA a fost găzduit de Târgu-Jiu,  peste 200 de elevi din toată ţara venind în reşedinţa Gorjului. Competiţia a fost găzduită de Colegiile Naţionale ”Spiru Haret” şi ”Tudor Vladimirescu” şi Şcolile Generale ”Constantin Săvoiu” şi ”Alexandru Ştefulescu”.
După o competiţie extrem de strânsă s-au desemnat şi câştigătorii, premiile fiind mai degrabă simbolice în ceea ce priveşte sumele de bani şi alte obiecte primite de câştigători. Printre elevii câştigători s-au aflat şi gorjenii: Andrei Bran, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, locul II pe ţară la TIC; Aida Opârlesc, clasa a IX-a, CNTV, menţiune la TIC; Alexandru Morie, clasa a XII-a, CNTV, locul II, Aplicaţii în C# şi Nicolae Constantin, CNSH, menţiune la aceeaşi secţiune.
Profesorul Marian Staicu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Gorj, a declarat la sfârşitul competiţiei: ”Judeţul nostru a fost pentru câteva zile capitala informaticii mai ales că s-au aflat la Târgu-Jiu reprezentanţii unor firme de prestigiu din acest domeniu. Chiar dacă este foarte greu să organizezi o asemenea competiţie în actuala conjunctură economică, credem că ne-am achitat cu brio de rolul de gazde, lucru semnalat şi de oaspeţi. Mă bucur că elevii gorjeni se află printre premianţi.”