Pandurii Târgu Jiu, umiliţi chiar la debut de Astra Ploieşti

Pandurii au debutat cum nu se poate mai prost în returul Ligii I de fotbal. Formaţia antrenată de Liviu Ciobotariu a fost învinsă chiar pe teren propriu de Astra Ploieşti, la capătul unei partide în care gruparea gorjeană a arătat o atitudine ce nu are nimic de-a face cu performanţa.

Singurul jucător de la Pandurii care a încercat să facă ceva bun în partida cu Astra a fost sârbul Lazic.
Singurul jucător de la Pandurii care a încercat să facă ceva bun în partida cu Astra a fost sârbul Lazic.

Dizgraţie şi neputinţă! Cam aşa am putea caracteriza prima dispută oficială din 2010 a Pandurilor, la capătul căreia trupa lui Ciobotariu a fost „îngenunchiată” chiar pe teren propriu de o altă echipă aflată în „foame” de puncte, Astra Ploieşti. După disputarea meciului de la Tg-Jiu, Astra s-a întors acasă cu 3 puncte nesperate, în vreme ce gruparea olteană se adânceşte şi mai mult în zona „fierbinte” a clasamentului. Aşa cum era de aşteptat, cel mai „şifonat” după partida de duminică s-a arătat chiar tehnicianul formaţiei gorjene, Liviu Ciobotariu. După ce a trebuit să asiste la „execuţia” în direct de pe Municipal, precum şi la umilinţa din partea suporterilor, care au scandat „Demisia!”, „Ciobi” a încercat să explice oarecum debutul cu stângul al Pandurilor din 2010. Ciobotariu nu a ezitat totuşi, să-şi atace o parte dintre jucători după prestaţia din meciul cu Astra: „Despre meciul de azi(n.r.-21.02.2010), pot spune că a fost unul foarte slab al nostru, le-am spus la jucători că cine are determinare mai mare poate câştiga. Mă aşteptam la mai mult de la jucătorii mei, fiind primul meci acasă, şi speram la o altă atitudine. Nu avem nici o scuză pentru că am fost foarte slabi. Adversarul ne-a dominat în totalitate, cel puţin în a doua repriză. În prima repriză am reuşit să ne creăm câteva ocazii de gol, dar am fost foarte apatici. Este o lovitură foarte grea pentru mine şi pentru jucători pentru că nu ne aşteptam să pierdem de o asemenea manieră. Nu am avut atitudine, nu am avut nimic şi este foarte greu să te impui în astfel de condiţii. Nu îmi stă în caracter să caut scuze şi nu ar fi relevante, sunt foarte dezamăgit de atitudinea jucătorilor mei la acest meci. Puteam să pierd, poate acceptam dar nu în halul acesta. Sunt jucători care în mod normal trebuiau să aibă o altă atitudine, nu faţă de mine, faţă de oraş şi faţă de preşedintele clubului, dar au fost foarte apatici unii dintre ei.”

Despre… „lipsa de atitudine”
După ce a recunoscut că Pandurii au avut o evoluţie submediocră în partida cu Astra Ploieşti, tehnicianul Liviu Ciobotariu a promis că nu va sta cu mâinile în sân în ceea ce priveşte măsurile pe care le va lua vis-a-vis de unii dintre jucătorii săi. Prima măsură care pare să fie adoptată este aceea a trecerii acestora pe banca de rezerve: „Eu am crezut în acest stagiu de pregătire că şi-au revenit şi că vor marca, însă nu a fost aşa. Nu ştiu dacă pot să-mi reproşez mie alcătuirea primului unsprezece, eu am crezut că pot alinia cel mai bun unsprezece numai că dacă mă înşelam în privinţa unui jucător sau la doi dintre ei putem spune că-mi reproşez, dar au fost foarte mulţi care au avut probleme şi nu mă refer la forma sportivă, ci mă refer la atitudine. Nu poţi să joci acasă şi să nu poţi să păstrezi balonul, să nu poţi să stai aproape de om şi să nu-ţi creezi nici o ocazie de gol, asta denotă lipsă de atitudine. Aşa că vor juca şi ceilalţi, iar cei care se cred titulari de drept vor sta lângă mine pe bancă sau în tribună. O să dau posibilitatea altora să joace la meciul următor. Eu zic că problema lor e doar de atitudine nu de pregătire fizică pentru că în stagiul din Turcia au demonstrat că sunt în forma cea mai bună. Dar venind acasă au arătat o problemă de atitudine.”