Primul punct din 2009 pentru Pandurii

Fotbaliştii de la Pandurii au obţinut la sfârşitul săptămânii trecute,  primul punct oficial din 2009, după ce au terminat la egalitate (scor 0 – 0), disputa de pe teren propriu cu FC Braşov.  Chiar dacă a apreciat evoluţia elevilor săi, mai puţin pe cea a atacanţilor, antrenorul Sorin Cârţu s-a declarat nemulţumit de deznodământul confruntării de pe „Municipal”. Totuşi, „Sorinaccio” a recunoscut că 1 punct este binevenit pentru Pandurii în condiţiile în care gruparea gorjeană venea după 3 eşecuri în liga I.

Cu doar 22 de puncte în clasament, Pandurii rămân extrem de aproape de zona retrogradabilă
Cu doar 22 de puncte în clasament, Pandurii rămân extrem de aproape de zona retrogradabilă

Nu a fost victorie, dar e bun şi un egal! Sau cel puţin, asta pare să spună şi tehnicianul Sorin Cârţu, după remiza Pandurilor de pe teren propriu cu FC Braşov. Totuşi, atunci când vine vorba despre cum s-au derulat ostilităţile din terenul de joc, „Sorinaccio” crede că echipa sa merita victoria, sâmbătă, în etapa a IV-a a returului.
„A fost un meci în nota similară ca şi cel cu Timişoara, dominat de noi şi terminat cu un rezultat injust. A fost un joc pe care l-am dominat faţă de o echipă pe care toţi o laudă că e disciplinată, că arată nu ştiu cum… Lumea trăieşte şi din asta, probabil că trebuie să mă ung pe faţă cu ciocolată să avem mai mult noroc. Eu am fost şi la mânăstire, nu prea este anul celor care sunt credincioşi. O mai fi şi anul lui 666. Măcar acum, am mai luat un punct… Am făcut primul punct oficial în acest retur. Au fost nişte ratări, cum a fost şi aceea a lui Simion, care nu ştiu când se mai întâlneşte pe terenul de fotbal. Dar, acum nu mă mai iau de nimeni. Am pierdut astăzi două puncte după aspectul jocului, dar aşa în perspectivă am luat un punct şi am făcut 22. Ne  obişnuiserăm să nu mai luăm puncte”, a declarat Sorin Cârţu.

„Ăştia sunt atacanţii noştri…”
Chiar dacă a părut mulţumit de evoluţia elevilor săi din partida cu FC Braşov, tehnicianul Pandurilor, nu a uitat să taxeze modul în care atacanţii formaţiei gorjene au tratat capitotul „finalizare”. Sorin Cârţu spune că nu este vorba doar de lipsa de inspiraţie la finalizare a vârfurilor sale sau de ghinion, ci şi de valoarea jucătorilor de care dispune la ora actuală Pandurii.
„Iaşul şi Mediaşul au bătut şi bravo lor, e meritul lor. Ce să fac? Câştigă lumea, dau gol prin minutul doi, ţin de el, desumflă mingea şi au câştigat! Noi facem greu golul, pentru că nu se lipeşte de oricine care spune „hai, băgăm mingea în poartă!” Trebuie să ai feeling, să ai chemare pentru goluri. Luaţi fiecare atacant pe care îl avem noi şi vedeţi câte goluri au la activ. Ei sunt muncitori, s-au bătut, au reţinut balonul, au înţeles ce le-am cerut eu, dar acolo la finalizare, nu s-au descurcat. Pauza vine. Credeţi că o să înveţe să dea cu stângul în pauza asta pentru a reuşi golul? Eu le spun şi la antrenamente, dar acum mai sunt şi deprinderi. Ăştia sunt atacanţii noştri, încercăm să facem cu ei ce putem tot campionatul”, precizează antrenorul Pandurilor.

Tudor cu „probleme psihice”!
La finalul confruntării dintre Pandurii şi FC Braşov, cel mai apostrofat om, cel puţin de către gazde, a fost „centralul” Alexandru Tudor. Arbitrul întâlnirii de pe „Municipal” a fost dur criticat chiar de către preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, care l-a acuzat pe Tudor că are „probleme psihice”.
„Tudor a influenţat decisiv rezultatul, motiv pentru care cei ca el să nu mai arbitreze în Liga I mult timp de acum încolo! Raskovici putea muri din cauza lui! Arbitrul Tudor are probleme psihice după părerea mea şi ar trebui să nu mai arbitreze mult timp de aici înainte. Nu este la prima abatere şi după aceea se va duce să se reculeagă şi revine în fotbal pentru că se spune că este cel mai bun „arbitru român”, a declarat preşedintele Pandurilor.
Nici tehnicianul Sorin Cârţu nu a avut deloc cuvinte de laudă la adresa „fluieraşului” Alexandru Tudor, dar a părut ceva mai blând: „Atât a vrut să prelungească meciul. A zis să nu se supere lumea la 0-0. Cinci minute a stat numai salvarea pe teren, dar ăsta e Tudor. În general ştiţi părerea mea faţă de Tudor, e numărul unu, e arbitrul cel mai bun şi când o face, o face că nu vrea şi din încăpăţânarea şi figurile lui. Dacă e figurant, asta e!”

Eu nu le-am simţit lipsa lui Iordache şi Vasilache. Cu ei am avut mai multe ocazii în alte meciuri? Dacă am fi avut mai multe ocazii cu ei în teren şi echipa ar fi bătut aş putea să spun că le simt lipsa. Nu sunt în postura de a încerca toţi jucătorii. Îi văd şi eu la pregătire, la antrenamente, astea sunt gândurile… Ne uităm la ei.
Sorin Cârţu, antrenor Pandurii Tg-Jiu

One Comment on “Primul punct din 2009 pentru Pandurii”

Comments are closed.