Pandurii, neputincioşi după „programarea” cu Oţelul

Trupa lui Grigoraş a ajuns la cel de al doilea eşec pe teren propriu din acest sezon. Înfrângerea Pandurilor în faţa Oţelului Galaţi, consemnată duminică seară, pare să fi durut mai mult decât neprogramarea din sezonul trecut.

Pandurii au început cu stângul seria celor trei partide de foc din campionatul Ligii I.
Pandurii au început cu stângul seria celor trei partide de foc din campionatul Ligii I.

Dincolo de rezultatul înregistrat de Pandurii în etapa a XIII-a, necazul şi mai mare pentru gorjeni este acela că înfrângerea s-a consumat tocmai în faţa echipei lui „Munti”, adică adversarul pe care nu l-au putut întâlni pe terenul de joc în campionatul trecut. În plus, trecând peste ratarea şansei de a-şi lua revanşa împotriva Oţelului, Petre Grigoraş a fost învins chiar de către fosta sa echipă, de jucătorii pe care i-a „crescut” la Galaţi timp de 3 sezoane. Chiar dacă cel mai nimerit rezultat pe „Municipalul” târgujian era remiza, moldovenii şi-au trecut în cont toate cele trei puncte în urma singurului şut pe poartă pe care l-au avut contra Pandurilor, deci s-ar putea spune că ghinionul le-a jucat din nou feste gorjenilor. Iar ca respectivul ghinion să fie şi mai pregnant, Pandurii au părăsit momentan primele poziţii din clasamentul Ligii I, confruntările viitoare anunţând un posibil şi mai mare regres pentru gorjeni, având în vedere numele următoarelor două adversare: FC Vaslui şi Rapid.

„Fotbalul nu a fost corect cu noi”
Cel mai supărat om din tabăra Pandurilor după eşecul consemnat în compania Oţelului, s-a arătat a fi chiar tehnicianul Petre Grigoraş. Încercând să facă o scurtă radiografie a partidei jucate duminică pe „Municipal”, antrenorul formaţiei gorjene a mărturisit că cel mai potrivit deznodământ era remiza: „Sunt total dezamăgit de rezultatul acestui meci pentru că, parcă în această seară, fotbalul nu a fost corect cu noi. Nu ştiu dacă meritam să pierdem, oaspeţii au avut un singur şut pe poartă şi din păcate a fost şi gol. Dar nici noi, din nefericire, nu am reuşit să marcăm, nu am reuşit mai mult. Ştiam că ne aşteaptă un meci foarte, foarte greu, ştiam că Oţelul e o echipă care se apără extraordinar de bine şi primeşte gol greu şi că încearcă pe contraatac şi faze fixe să obţină ceva. Cred că după joc meritam un rezultat de egalitate, care era mai în conformitate cu desfăşurarea partidei dar, din păcate, am avut şi un eliminat şi am pierdut şi meciul. Din punctul meu de vedere am jucat mai bine decât adversarul. Pe de altă parte, Oţelul s-a dovedit extrem de pragmatică. Eu vreau să jucăm bine şi o să vină şi momentul când vom lega victorii. De data asta a fost o întâmplare că am pierdut.”, a declarat Grigoraş. La fel de dezamăgit de rezultatul înregistrat în faţa Oţelului s-a arătat şi internaţionalul Pandurilor, Vlad Chiricheş, care speră să uite cât mai repede eşecul de duminică: „Am prestat un meci bun, dar care nu ne-a adus puncte şi e frustrant. Rezultatul e injust, dar acesta e fotbalul şi trebuie să trecem peste acest insucces. Nu câştigă întotdeauna cine merită. Sperăm să câştigăm în continuare meciuri şi să urcăm. Fizic, ei sunt bine, profesorul a zis să nu risc mai mult şi să mă opresc, de aceea m-a schimbat în repriza a doua.”

„Băieţi” afectaţi…
Eşecul Pandurilor din faţa Oţelului este cu atât mai amar, cu cât, viitorul nu prea sună aşa de bine pentru formaţia de fotbal gorjeană, cel puţin atunci când vine vorba despre capitolul moral. Şi asta pentru că trupa lui Grigoraş avea nevoie de cât mai multe puncte în perspectiva următoarelor runde de campionat, ce se anunţă a fi de foc. Acest aspect este sesizat şi de către tehnicianul Pandurilor, care recunoaşte că elevii săi acuză o puternică lovitură după eşecul cu Oţelul Galaţi, starea de spirit cea mai predominantă fiind aceea de frustare. „Ne aşteaptă meciuri foarte dificile, cu Vaslui şi Rapid. Fiecare punct conta. Decât deloc era bun şi un rezultat de egalitate, din păcate, nu am reuşit să-l obţinem. Normal, sunt afectaţi băieţii. Nu poţi să fii bucuros când adversarul trage un singur şut pe poartă şi pierzi. Dacă ne-ar fi dominat, ar fi avut câteva ocazii de gol şi noi nu ajungeam pe la poartă acceptam decizia cu seninătate. Dar aşa simţi o frustrare. Nu meritam să pierdem. Nu întotdeauna fotbalul este corect cu cel care joacă mai bine. Tristeţea e cu atât mai mare când pierzi un joc pe care îl ai în mână. Măcar să scoţi un egal. Nu putem spune că am avut 10 ocazii de gol şi nu am putut să marcăm. Ştiam că vom avea puţine oportunităţi şi dacă vom reuşi să dăm gol vom scoate un rezultat bun. Din păcate ale noastre nu au intrat, a lor a intrat.”, mărturiseşte Petre Grigoraş.