Pandurii încearcă să se întărească

Oficialii Pandurilor sunt ocupați în această perioadă, transferul lui Pintilii la Steaua lăsând încă un gol de umplut în trupa lui Grigoraș.

Cu ajutorul noilor transferuri, Petre Grigoraş speră să facă din Pandurii, o echipă performantă.
Cu ajutorul noilor transferuri, Petre Grigoraş speră să facă din Pandurii, o echipă performantă.

Pentru a rămâne la Pandurii, Grigoraș a cerut ca niciun jucător de bază să nu părăsească echipa, să fie aduși încă 3-4 jucători la nivelul titularilor actuali și obiectivul să fie unul superior celui din campionatul recent încheiat. Chiar dacă Pintilii va părăsi Pandurii, Grigoraș va continua să fie antrenorul gorjenilor, însă acum va fi nevoie de mai mulți jucători care să completeze lotul pentru sezonul viitor.

Miza pe atacanţi
Majoritatea jucătorilor pe care Pandurii îi dorește sunt de natură ofensivă, Grigoraș neabdicând de la principiile sale. Tehnicianul Pandurilor recunoaște că a pus ochii pe trei atacanți care ar putea aduce un plus ofensivei sale față de sezonul trecut, în special la capitolul eficacitate. „Avem trei soluţii ce par de bun augur pentru atac. Sper să se şi concretizeze. Cel puţin doi din cei trei îi vreau. Sunt jucători şi de afară, şi din ţară, dar suntem la discuţii şi nu aruncăm nume pe piaţă pentru a nu crea concurenţă. Pe unul îl ştiu bine, de altul am referinţe foarte bune. Sper să se materializeze aceste transferuri, până nu-i văd aici nu spun nici un nume. Zilele acestea sunt hotărâtoare. Cu doi estimez că în maxim 2-3 zile vom semna. Unul vine liber, altul nu. Are contract cu altă echipă, însă nu e vorba de o sumă mare de transfer.”, a declarat Petre Grigoraș despre țintele pe care echipa sa le are în acest moment.

Henry nu mai e pe listă
Dorit foarte mult de antrenor în iarnă, atacantul celor de la Delta Tulcea, Henry, nu mai este pe lista priorităților lui Grigoraș, de vină fiind în principal prețul cerut de echipa tulceană: „Henry, la ce preţ cereau cei de la Delta Tulcea, era exagerat ca raport calitate-preț. Era un preţ prohibitiv. Ne trebuie jucători care să marcheze. Avem ocazii multe, dar fructificăm prea puţine. Nu contează dacă jucătorul are 23 sau 28 de ani, important e să dea goluri”, a explicat antrenorul gorjenilor. Acesta a precizat că din echipa Pandurilor din sezonul viitor nu va mai face parte și Paul Batin, jucător la care a renunțat: „Am anunțat deja conducerea clubului că jucătorul nu mai face parte din planurile pentru sezonul următor. Batin a fost împrumutat un an de la CFR Cluj, iar acum nu se mai pune problema să prelungim împrumutul. Îi mulţumim pentru ceea ce a făcut aici, dar acum ne gândim la alţii”, a declarat Grig, nemulțumit de eficiența scăzută a lui Batin în anul petrecut în tricoul Pandurilor.

Se caută şi un fundaș central
Plecarea lui Chiricheș a dereglat sistemul defensiv al Pandurilor, iar încercările lui Grigoraș de a acoperi acest post par să nu-l fi mulțumit pe deplin pe tehnician. Cardoso a făcut greșeli mari în centrul defensivei și, dacă va rămâne la Pandurii, pare exclus să mai joace pe acest post, iar Rada nu este nici el, se pare, la nivelul dorit de Grigoraș. „Suntem în discuţii şi cu un fundaş central. Plecarea lui Vlad la Steaua ne-a lăsat descoperiţi acolo. S-a discutat cu un jucător, i s-a înaintat şi oferta, am şi vorbit cu el iar în zilele următoare dă răspunsul.”, a mai spus Grigoraș.