Pandurii, încă în căutări

Pandurii se antrenează în Antalya, la Mardan, căutând forța și formulele care să o ducă spre Europa.

Tehnicianul Cristi Pustai are deja câteva antrenamente pe care le-a condus la Pandurii și spune că este mulțumit de lotul pe care-l are la dispoziție. Totuși, președintele executiv al gorjenilor, Eugen Pîrvulescu, este de părere că lotul trebuie să mai primească unele întăriri și vor mai fi jucători noi aduși la Pandurii în această iarnă: „Mai avem nevoie de întăriri, ne mai trebuie unul sau doi jucători valoroşi, dar la momentul actual nu putem da nume. Sunt jucători cu care suntem în discuţii şi încercăm să-i transferăm, mai aşteptăm jucători la probe să-i vedem. În cel de-al doilea stagiu vom avea posibilitatea de a-i vedea în mai multe jocuri de verificare, în acest prim stagiu vom avea spre final două meciuri, dar în această primă parte se pune accent mai mult pe pregătirea fizică. Vom avea în partea a doua un număr de şase jocuri şi probabil că atunci să mai vină ceva jucători pe care să-i vedem la jocuri, a declarat oficialul târgujienilor.

A venit un muntenegrean

Gruparea de fotbal gorjeană îşi continuă căutările pentru completarea lotului. Astfel, fundaşul Aleksandar Sofranac din Muntenegru, sosit vineri seară în cantonamentul echipei Pandurii Târgu Jiu, s-a antrenat încă din weekendul trecut cu echipa şi va fi testat de către antrenorul Cristi Pustai în perioada următoare în cele două meciuri amicale din primul stagiu din Antalya. Tânărul fundaş central este născut în 1990 şi a făcut parte din naţionala de tineret a Muntenegrului, evoluând până acum la FK Podgorica.

Au ajuns și juniorii, dar și Medrano

Lotul deplasat de Pandurii în cantonamentul din Antalya a fost sporit numeric după ce la Mardan au mai ajuns şi cei doi juniori ai clubului gorjean care se vor pregăti alături de prima echipă în această iarnă, dar și camerunezul Josue Tamen Medrano Nghatie. „Ni s-au alăturat doi jucători tineri de la echipa noastră de juniori A, doi jucători tineri şi de perspectivă, Cocină şi Piţian, doi tineri care promit, i-am luat cu noi pentru a intra în programul primei echipe. E foarte bine să intre în atmosfera echipei, să se pregătească şi ei alături de jucătorii pe care îi avem la lotul naţional şi cred că se vor simţi şi se vor pregăti bine aici. Depinde de ei cum vor munci şi ce părere îşi va face staff-ul tehnic despre ei. Nu e imposibil ca ei să vină cu noi şi în stagiul doi”, a precizat preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. Oficialul Pandurilor ține să precizeze că porțile echipei mari le sunt deschise tuturor juniorilor clubului: „Pe lângă cei doi, cu siguranţă, când o să ne întoarcem la Târgu Jiu, antrenorul Cristi Pustai împreună cu staff-ul tehnic, vom încerca să mai luăm la echipa mare jucători interesanţi de la juniori şi de la echipa a doua să-i mai testăm săptămânal”. În ceea ce-l privește pe camerunez, acesta a ajuns și el în Antalya împreună cu directorul sportiv, Robert Bălăeț, după ce au fost îndeplinite toate formalitățile cu privire la viza acestuia. Medrano a sosit săptămâna trecută la Târgu Jiu, s-a antrenat împreună cu echipa gorjeană și urmează a fi testat în meciurile din primul cantonament pentru ca apoi antrenorul Cristi Pustai să dea un verdict în cazul său.

Au picat Ibeh şi Mamele
Nigerianul John Ibeh nu a putut ține ritmul cu coechipierii săi și deja s-a întoars în țară pentru noi analize medicale. Absent aproape jumătate din prima parte a campionatului, după un start foarte bun de campionat, Ibeh resimte din nou dureri și conducerea a luat decizia ca el să fie trimis acasă pentru un set nou de investigații medicale. Din câte se pare, nigerianul se apropie și de finalul colaborării sale cu Pandurii. Ibeh a fost adus la Pandurii de Grigoraș, mai are contract cu gorjenii până în vară și nimeni nu pare a fi interesat ca înțelegerea să fie prelungită. De asemenea, un alt jucător de sub comanda lui Pustai, fundaşul Iulian Mamele a fost trimis acasă, în ţară, pentru a efectua analize medicale. După o săptămână de pregătire, jucătorul acuză dureri la picior, în locul unde a suferit în această iarnă o intervenţie chirurgicală pentru o calcificare la tendon. După ce va efectua un control medical amănunţit la Bucureşti, fundaşul ar putea reveni în lotul gorjean în cel de-al doilea stagiu de pregătire. În altă ordine de idei, antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, a luat decizia de a modifica puțin programul echipei, astfel că pauza dintre primul și al doilea cantonament din Antalya va fi ceva mai scurtă. Primul cantonament al gorjenilor se va încheia pe 2 februarie, când jucătorii vor reveni în țară, în vreme ce cel de-al doilea stagiu de pregătire va demara pe 7 februarie și se va termina pe 20 februarie. Acest stagiu secund de pregătire se va desfăura în stațiunea Lara și va cuprinde un număr de șase jocuri amicale.