Pandurii fac selecţie de atacanţi pe DVD-uri

Cum ţintele inţiale, Batin şi Axente par de neatins, iar pe piaţa internă este greu să se mai găsească variante de acoperire a postului de atacant în condiţiile dorite de Petre Grigoraş, Pandurii se reorientează pe piaţa externă.

„Executivul” Pandurilor, Eugen Pârvulescu, caută inedite soluţii pentru a umple golurile din echipa lui Grigoraş.
„Executivul” Pandurilor, Eugen Pârvulescu, caută inedite soluţii pentru a umple golurile din echipa lui Grigoraş.

Neavând prea multe soluţii pe piaţa internă, oficialii de la Pandurii îşi aruncă privirea şi la cea externă, preşedintele executiv al gorjenilor recunoscând că în această perioadă membrii staff-ului tehnic urmăresc mai mulţi jucători pe DVD: „Suntem într-o perioadă în care analizăm foarte multe mailuri şi DVD-uri în care ne sunt propuşi de impresari foarte mulţi jucători. Membrii staff-ului nostru urmăresc aceste DVD-uri sau link-uri cu filmuleţe de prezentare pentru a vedea dacă este cineva care merită să fie chemat la probe în cantonamentul din Austria. Sunt jucători din Africa şi America de Sud, dar nu se poate spune nimic acum, suntem doar în perioada de studiu”, a declarat Eugen Pârvulescu. Acesta a mai precizat că nu foarte mulţi dintre aceştia vor şi ajunge în Austria: „Maxim doi dintre aceştia vor fi chemaţi în cantonamentul nostru pentru a susţine probe, dar, probabil, vor mai fi şi alţi impresari în zonă care vor dori să le vedem, pentru o zi sau două, jucătorii”, a completat Pârvulescu.

Grig, mulţumit de cantonamentului de la Sibiu
Înfrângerea din meciul cu Voinţa Sibiu nu a făcut ca îngrijorarea să pună stăpânire pe staff-ul Pandurilor, antrenorul Petre Grigoraş fiind mulţumit de progresul făcut de jucătorii săi în pregătiri: „Acum, la momentul la care suntem cu pregătirea sunt foarte mulţumit de modul cum se pregătesc şi avem condiţii foarte bune. Să sper ca şi timpul ne va ajuta ca până la finalul săptămânii viitoare să avem posibilitatea de a ne antrena pe terenuri bune şi la final să tragem linia după primul cantonament”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta spune că n-a urmărit nici rezultatul şi nici măcar să vadă dacă noii veniţi au sau nu “stofă” de panduri: „Nu a fost un amical care să mă ajute să mă edific asupra noilor veniţi, dar nici nu acesta a fost scopul, pur şi simplu scopul a fost să facem un antrenament prin joc dar ştiam că vin după câteva antrenamente mai grele fizice şi rezultatul nu m-a interesat foarte mult”, a încheiat Grig.

Hidişan dorit de Puriu
Pentru Florin Hidişan s-a ivit o bună oportunitate după ce Mircea Rednic şi-a arătat interesul de a-l avea în echipă la Khazar Lankaran, în Azerbaidjan. Preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, a declarat pentru că Hidişan ar putea fi transferat în această vară la echipa lui Mircea Rednic: „Hidişan a plecat cu acordul nostru la Viena pentru a se pregăti vreme de o săptămână sau două cu Khazar Lankaran. După această perioadă ne vom întâlni pentru negocieri, asta în cazul în care Hidişan îl va convinge pe Mircea Rednic”, a declarat oficialul gorjean. Florin Hidişan a fost mai mult timp accidentat în sezonul trecut, fapt pentru care în dreptul statisticilor sale la Pandurii nu sunt trecute decât 263 de minute în 9 partide. Khazar Lankaran este echipa din străinătate care adună cei mai mulţi jucători români sau străini care au evoluat în România, asta datorită lui Mircea Rednic, Puriul având mână liberă din partea clubului în a transfera jucători. Dacă va reuşi să-l convingă pe Rednic, Florin Hidişan va juca destul de repede în perliminariile Europa League, Khazar Lankaran având de jucat pe 14 şi 21 iulie o dublă cu israelienii de la Maccabi Tel Aviv.