Pandurii beneficiari ai Champions League?

În cazul în care UEFA va penaliza Steaua pentru condamnarea lui Gigi Becali, Pandurii va fi nevoită să joace în Champions League.

În cazul în care ar ajunge în preliminariile Champions League, Pandurii nu va putea sigur să evolueze la Târgu Jiu, cerinţele din această competiţie fiind mult mai mari decât cele din Europa League.
În cazul în care ar ajunge în preliminariile Champions League, Pandurii nu va putea sigur să evolueze la Târgu Jiu, cerinţele din această competiţie fiind mult mai mari decât cele din Europa League.

Judecătorii Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie l-au condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită, în cazul “Valiza”. Decizia luată chiar în această marţi de cei cinci judecători ai instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă, reprezentanţii ICJC dispunând şi confiscarea sumei de 1.700.000 de euro, pe care jucătorii Universităţii Cluj urmau să o primească în cazul în care o împiedicau pe CFR Cluj în ultima etapă a sezonului 2007-2008. Cum Gigi Becali a fost condamnat în dosarul “Valiza”, este foarte posibilă acum redeschiderea cazului şi pe latură sportivă, iar una dintre consecinţe putând să fie retrogradarea Stelei, plus faptul că UEFA s-ar putea autosesiza excluzând formaţia din Ghencea din competiţiile europene, mai ales că există déjà un precedent, cel al turcilor de la Fenerbahce. Dacă UEFA va recurge la această măsură, echipa care ar putea reprezenta România în Champions League este Pandurii Târgu Jiu, următoarea clasată la finalul acestui sezon al Ligii I!

Condescu: „Doamne fereşte!”

Ideea participării într-o astfel de competiţie le cam dă însă fiori oficialilor de la Pandurii, care preferă să vadă pe Steaua în cea mai puternică competiţie intercluburi din Europa. Preşedintele C. A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, recunoaşte că gruparea de fotbal gorjeană nu este deloc pregătită pentru UEFA Champions League. „Îi doresc multă sănătate domnului Gigi Becali. Ar fi păcat să fie pedepsită Steaua, nu-mi doresc să mergem noi în preliminariile Ligii. Doamne fereşte! Vreaua ca Steaua să meargă acolo, că Steaua e Steaua. Ca să facem noi faţă acolo ar trebui să vorbesc cu energeticienii să suplinească bugetul şi să ne mai rugăm şi de Steaua să ne dea 5-6 jucători. Dar astea sunt doar speculaţii, sunt sigur că Steaua va merge în Champions League.”, declară Condescu. Conform locului ocupat de Pandurii la finalul acestui sezon al Ligii I, echipa de fotbal gorjeană ar trebui să joace în turul II preliminar din Europa League (18 iulie -turul, respectiv 24 iulie 2013 -returul). Sezonul 2013-2014 al Ligii 1 va debuta pe 20 iulie.