Pandurii au vrut Cupa Ligii, alții s-au opus

Pandurii au votat „pentru” înființarea Cupei Ligii la Adunarea Generală ordinară a LPF, însă echipele mari ale campionatului s-au speriat că ar putea pierde astfel un loc în cupele europene și propunerea lui Mitică Dragomir a picat.

Prezent la București, la Adunarea Generală ordinară a LPF, secretarul general al Pandurilor, Daniel Băloi, a votat pentru înființarea Cupei Ligii, însă votul dat de aceasta n-a fost suficient. Propunerea a căzut cel puțin pentru moment după ce opt echipe au votat „pro” și tot atâtea „contra”. Dinamo a fost singura care s-a abținut, în vreme ce Poli Iași nu a putut vota din cauza suspendării lui Florin Prunea. „A rămas să se mai vorbească la iarnă. Noi am votat pentru înfiinţare pentru că am vrut să dăm meciuri în picioare jucătorilor care nu intră în primii 14 la echipă. Cei care au votat contra acestui proiect au invocat lipsa datelor de disputare din calendar, dar acesta este cel mai la îndemână motiv ce putea fi invocat. Părerea mea este că acest proiect este unul care se poate discuta mai ales dacă se vine cu argumente financiare, dacă se vor găsi sponsori care să aducă o altă motivație”, a declarat secretarul general al Pandurilor după ședința de la LPF.

FRF vine în contorl la juniori
Echipele Ligii 1 au fost atenționate că au intrat în vizorul organismelor internaționale în ceea ce privește investițiile la centrele de copii și juniori. Aceste controale par să nu îl sperie deloc pe Daniel Băloi, care spune că la Pandurii aceste ivestiții au fost făcute, gorjenii mizând foarte mult pe generațiile viitoare de panduri: „Vom avea controale, la sugestia FIFA şi UEFA, făcute de către FRF pe partea de investiţii în centrele de copii şi juniori. Noi stăm bine la acest capitol, mai ales că în toamnă vom inaugura un sediu exclusiv pentru centrul nostru. Cred că din acest control vom ieşi bine pentru că în ultimul timp am făcut investiţii în centrul nostru”, a mai declarat oficialul gorjean.

Licența va veni mai greu
În această vară, Pandurii, ca multe alte echipe din Liga 1, are de îndeplinit un criteriu suplimentar pentru licențiere, cel al montării sistemului de încălzire a suprafeței de joc, lucrări care au demarat deja la Stadionul „Municipal”. Daniel Băloi spune că an de an manualul cuprinde tot mai multe criterii noi de acordare a licenței, din sezonul 2013-2014 va fi nevoie de noi investiții: „Dacă de anul acesta trebuie să îndeplinim un criteriu din Manualul de Licenţiere legat de încălzire, de la anul cerinţele cresc. Astfel, se cere ca cel puţin 3.000 de locuri de pe orice stadion de Liga 1 să fie acoperite. Trebuie să ne gândim la o modalitate să rezolvăm această problemă din timp, o să studiem situaţia exact şi vedem ce e de făcut. Cred că tribuna a II-a e vizată pentru a i se monta acoperiş, criteriu obligatoriu în Manualul de Licenţiere”, a mai spus Daniel Băloi.v