Pandurii au pentru ce să transpire: „Obiectivul rămâne acelaşi…”

Cu foarte puţin timp înainte de redebutul oficial al Ligii I, principalii responsabili de la Pandurii au stabilit obiectivul pentru campionatul 2009-2010. Astfel, Cârţu and Co vor avea acelaşi obiectiv ca şi sezonul precedent, adică clasarea între locurile 6-10.

Un lucru e sigur: elevii lui Cârţu vor trebui să transpire serios şi în sezonul viitor, odată cu fixarea obiectivului.
Un lucru e sigur: elevii lui Cârţu vor trebui să transpire serios şi în sezonul viitor, odată cu fixarea obiectivului.

Tehnicianul Sorin Cârţu nu prea pare să aibă motive de „îngrijorare” vis-a-vis de noul sezon al Ligii I de fotbal, cel puţin din punctul de vedere al obiectivului. La fel ca şi în sezonul trecut, Pandurii vor avea în campionatul 2009-2010 ca obiectiv clasare pe unul dintre locurile 6-10. Şi asta după ce preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu, a anunţat recent, că Pandurii au acelaşi obiectiv, fiind convins că va fi îndeplinit cu lotul actual. Condescu este sigur că trupa lui Cârţu va reuşi să se claseze chiar mai sus decât a făcut-o în sezonul recent încheiat. „Obiectivul rămâne acelaşi, respectiv clasarea pe locurile 6-10 ca şi anul trecut. În campionatul care s-a încheiat recent echipa nu a realizat obiectivul, s-a clasat pe 11. Nu contează că am trecut pe locul zece după retrogradarea Argeşului, fotbalistic am fost pe 11 şi asta contează pentru mine. Dar sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul anul acesta şi chiar avem şanse mari să ne clasăm mai sus de locul zece”, a declarat Condescu.

Pe vechiul „schelet” de echipă
Atunci când vine vorba despre achiziţii, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, pare la fel de sigur că echipa gorjeană se va descurca foarte bine cu actualul lot de jucători. Pentru noul sezon Pandurii nu au efectuat până acum decât două transferuri: brazilianii Lima şi Nunes, Condescu explicând că nu doreşte să facă prea multe achiziţii deoarece  lotul Pandurilor este destul de numeros, mai ales că au fost readuşi la echipă patru dintre jucătorii împrumutaţi. Oficialul Pandurilor precizează că această politică a păstrării aceluiaşi schelet de echipă este folosită acum de aproape toate cluburile din România: „Echipele au ajuns la un grad de stabilitate mărit, şi de aceea se merge pe acelaşi efectiv de jucători ca şi la noi dealtfel. Au fost şi puţine transferuri pentru că această criză financiară a lovit şi fotbalul. Noi am adus înapoi la echipă patru jucători buni care erau împrumutaţi şi care au dat randament acolo unde au jucat. Jucători se mai transferă acum mai mult din afară şi, de regulă, liberi de contract. Piaţa e plină de jucători liberi de contract. Au fost echipe care nu şi-au mai permis să plătească sume de bani şi aşa au ajuns mulţi să fie liberi. Noi nu mai căutăm jucători însă, dacă este să găsim soluţii bune, le luăm”.

Măsuri extreme
Cu gândul deja la redebutul oficial de sezon, tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu, încearcă să găsească diferite soluţii pentru „bunul mers” al echipei sale. Confruntat cu diferite „probleme” în trecut, „Sorinaccio” vrea să recurgă la o soluţie inedită. Cârţu a declarat că va cere conducerii clubului Pandurii să nu mai permită deplasarea în weekend a jucătorilor către casă pentru că li s-au asigurat condiţii foarte bune pentru a locui cu familia în Târgu Jiu. „Lucru deranjant este deplasarea aceasta către locurile de unde sunt jucătorii. Aici trebuie să mai umblăm noi şi conducerea clubului. Trebuie interzis ca jucătorii să mai plece acasă în weekend. În fond sunt angajaţi la Pandurii Târgu Jiu, li s-au oferit toate condiţiile de cazare în apartamente unde să-şi aducă şi prietenele sau soţia şi trebuie să stea acolo. Ştiu că este şi familia la mijloc, dar ar trebui să plece mai rar pentru că este foarte greu să joci sâmbătă şi să mergi apoi la Cluj sau la Braşov şi să te întorci luni sau marţi. Şi după ce venim dintr-o deplasare lungă să mai plece iar în localitatea de unde sunt”, a dorit să precizeze Cârţu. În  weekendul care tocmai a trecut, jucătorii de la Pandurii au primit liber două zile pentru a merge să-şi aducă familiile la Târgu Jiu, urmând ca aceştia să revină de astăzi, la antrenamente. În prezent, lotul Pandurilor este format din fotbalişti din toate colţurile ţării, dar şi din diferite colţuri ale lumii. Sub comanda lui Cârţu se regăsesc jucători români care au domiciliul stabil în Cluj, Braşov, Bistriţa sau  Craiova, precum şi patru fotbalişti de origine sârbă. Partea bună, din toată această poveste ar fi că doar jucătorii străini din Brazilia, Portugalia sau Spania rămân la Târgu Jiu pentru că distanţa de casă este prea mare.