Ousmane Viera, unicul integralist al Pandurilor

Grigoraş a pornit la drum în acest sezon cu 26 de jucători în lot, iar după nouă etape disputate doar cinci dintre aceşti fotbalişti nu au prins încă niciun minut pe teren.

Ivorianul Ousmane Viera pare unul dintre preferaţii lui Grig în acest sezon, mai ales că se accidentează foarte rar.
Ivorianul Ousmane Viera pare unul dintre preferaţii lui Grig în acest sezon, mai ales că se accidentează foarte rar.

Petre Grigoraş este destul de conservator în ceea ce priveşte echipa standard, asta în ciuda faptului că despre el nu se poate spune că este un antrenor care nu dă şanse tuturor jucătorilor pe care îi are în lot. Pornind la drum cu 26 de jucători în lot, Grigoraş a folosit până acum 21 dintre aceştia, singurii care nu au bifat încă niciun minut pe teren în actuala stagiune fiind Popete, Horvat şi trei jucători pe care încă se pune bază la Pandurii II, Rada, Tătaru şi Avramescu. Patru jucători din lotul Pandurilor au strâns nouă prezenţe în teren în tot atâtea etape disputate, performerii echipei gorjene fiind Viera, Pintilii, Stromajer şi Lemnaru, însă doar primul dintre aceştia este integralist.

Stromajer a pierdut doar 10 minute
Ousmane Viera nu a lipsit până acum niciun minut din actuala stagiune, asta în ciuda unui start ezitant de sezon avut de ivorian. Grigoraş i-a acordat încredere, iar Viera a crescut în evoluţii în ultimele etape, fundaşul central al Pandurilor, folosit în câteva meciuri şi ca fundaş dreapta, a reuşit chiar să marcheze un gol în actuala stagiune, reuşita sa venind odată cu cea mai categorică victorie a gorjenilor în Liga I, 5-1 cu CS Mioveni. Aproape de performanţa lui Viera au mai fost şi alţi fotbalişti din lotul lui Grigoraş. Chiricheş a fost şi el integralist până în momentul accidentării sale din meciul cu Astra Ploieşti, aşa că a pierdut 65 de minute din partida cu Astra, dar şi meciul de la Târgu Mureş, iar Stromajer a fost scos de pe teren doar în ultimele 10 minute ale meciului cu CS Mioveni, slovenul fiind cel care-l secondează pe Viera în clasamentul minutelor jucate pentru Pandurii în acest sezon. Vranjes a fost la rându-i integralist la Pandurii în acest sezon până în momentul în care a intrat în conflict cu clubul gorjean, situaţie remediată între timp.

Din nou, trei tineri „panduri” la naţională
Din câte se pare, convocarea în lotul echipei naţionale de tineret a României a devenit o obişnuinţă pentru jucătorii de la Panduriii Tg-Jiu. Tinerii elevi ai lui Grigoraş nu au fost uitaţi nici de la ultima acţiune oficială a selecţionerul Emil Săndoi, convocând pentru meciul cu Franţa din preliminariile Campionatului European de tineret din 2013 nu mai puţin de trei „panduri”. Dacă portarul David Lazar şi mijlocaşul Ciprian Brata au ratat de această dată convocarea la „tineret” (datorită faptului că au fost folosiţi mai rar în ultima vreme), Pleaşcă, Rada şi Maxim au intrat în atenţia lui Săndoi. Marea surpriză vine de la Alexandru Maxim, care la scurt timp după ce a debutat oficial la Pandurii, a fost remarcat de către selecţionerul craiovean: „Mă bucură convocarea celor trei de la naţionala mică. Bine, eu ştiam deja că vor fi convocaţi. Săndoi chiar m-a întrebat ce părere am despre Maxim pentru că lui i s-a părut a fi un jucător interesant. Iar acum rămâne de văzut să şi confirme, să câştige chiar din postura de titular. Însă cel mai mult mă bucur despre această ultimă convocare a celor trei jucători că avem pregătit şi schimbul de mâine. Dacă ne vom despărţi în viitor de nişte jucători importanţi din echipă, atunci ar fi cine să le ia locul…”, a punctat tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş. Partida dintre România şi Franţa, contând pentru preliminariile Campionatului European de fotbal pentru tineret din 2013, va avea loc marţea viitoare, pe 11 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul “Ceahlăul” din Piatra Neamţ. Interesant este faptul că „Municipalul” târgujian a fost la un pas de a organiza respectiva partidă de tineret România – Franţa.