Ousmane Viera: „Eu nu cred că Pandurii a slăbit!”

Şi la antrenamente, ca şi în joc, ivorianul Ousmane Viera dă dovadă de aceeaşi seriozitate.
Şi la antrenamente, ca şi în joc, ivorianul Ousmane Viera dă dovadă de aceeaşi seriozitate.

Deşi Pandurii au păşit, oficial, cu stângul în 2012, iar lotul nu mai arată la fel ca în prima parte de campionat, fundaşul Ousmane Viera se arată în continuare un optimist. Declicul din angrenajul formaţiei de fotbal gorjene, în special cel legat despre compartimentul defensiv, este sesizat şi de către fundaşul ivorian, însă jucătorul Pandurilor are încredere că lucrurile vor reveni în curând la normal. Viera este hotărât să meargă mai departe după eşecul de la Braşov, apărătorul grupării oltene făcându-şi deja planurile pentru următoarele două etape de campionat. Chiar şi atunci când vine vorba despre primul mare hop pentru Pandurii din acest retur de campionat (întâlnirea cu Dinamo), Ousmane Viera nu se sperie deloc şi avertizează despre isprăvile echipei gorjene împotriva numelor mari din Liga I. Fundaşul din defensiva lui Grig merge chiar mai departe şi spune că formaţia gorjeană va fi foarte aproape de Europa la finele sezonului 2011-2012.
Reporter: „Neluţule”, ce se întâmplă cu defensiva Pandurilor în ultima vreme? Parcă sunt ceva probleme acolo…
Ousmane Viera:
Este adevărat, probleme există, dar erau inerente. Turul l-am început cu Pleaşcă în dreapta, Cardoso, stânga, Chiricheş şi cu mine în centru. Acum s-a schimbat toată apărarea şi nu e uşor să ne coordonăm. A venit Unguruşan, Vlad şi Cardoso, fundaş central. Ne trebuie timp să ne coordonăm. Cardoso e un jucător foarte bun şi a jucat fundaş stânga, iar acum fundaş central. Doi ani am jucat cu Chiricheş, ne ştiam cu ochii închişi, era mai uşor. Cu Cardoso abia am început să joc, trebuie să avem răbdare. Şi eu am pornirea mai grea la debut, chiar nu ştiu de ce se întâmplă asta.
Rep.: Aţi început cu stângul partea a doua a sezonului. Ce aşteptări aveţi de la meciurile următoare?
O. V. :
La Braşov am jucat foarte slab, nu avem nici o scuză, şi Braşovul nu era o echipă de nebătut. Acesta e fotbalul. Joacă toată echipa. Dacă primeşti gol, vinovată în primul rând e apărarea, dar toată echipa trebuie să facă presing împreună. Avem atac puternic, un joc agresiv şi trebuie să marcăm mai multe decât primim. Ne gândim acum la Dinamo, la CFR. Vrem să obţinem patru puncte din următoarele două meciuri, trei cu Dinamo şi unul la Cluj pentru că acolo e mai greu decât la Târgu Jiu.
Rep. : Sâmbătă vă aşeaptă nu doar o echipă cu nume, ci şi câţiva adversari pe măsură… Porneşte Dinamo cu prima şansă, sâmbătă?
O. V. :
Nu cred că Dinamo dă gol aici. Chiar dacă Marius Niculae e cel mai bun, e puternic. Nu are viteză, dar e puternic. Pentru mine e cel mai bun. Dănciulescu dă gol, dar cel mai bun e Niculae. Nu facem marcaj om la om, dacă vine Marius Niculae sau Dănciulescu la mine, îl iau eu, dacă pleacă la Cardoso, îl ia el. Toate echipele sunt de bătut aici. Sigur, Dinamo e favorită pentru că e echipa de pe primul loc, dar şi Rapid era favorită aici, Steaua era favorită, Cluj era favorită şi le-am bătut pe toate.
Rep. : Partida cu Dinamo îţi va prilejui întâlnirea cu un amic apropiat, dar care de această dată îi va fi adversar direct pe teren. Ai mai făcut vreun pariu cu Djakaridja Koné legat de acest meci?
O. V. :
Mda, întâlnesc sâmbătă şi un prieten. Nu am făcut nici un pariu de această dată, dar i-am promis că-l bat. I-am zis că batem pe Dinamo şi trece CFR Cluj pe primul loc. De fapt, cred că CFR cred că ia campionatul, Dinamo nu prea are rezerve. Când o să se joace din trei în trei zile va fi greu, e nevoie de un lot consistent. Părerea mea e că CFR e favorită. Când stai mai în spate e mai uşor. Au pierdut doi jucători, dar i-au adus pe Vranjes, pe Ganea.
Rep. : Multă lume zice acum că Pandurii nu mai are forţa din prima parte a campionatului. Până şi antrenorul Petre Grigoraş a recunoscut acest lucru…
O. V. :
Ştiu că toată lumea zice că Pandurii a slăbit. Eu nu cred aşa ceva. A plecat Jaka, Stojan, nu ştiu cine… A venit Ibeh. Nu contează asta. Sunt prea răi cu noi. Petre Grigoraş are încredere în noi. Dacă nu avea încredere pleca, că a avut ofertă. A rămas pentru că el crede în noi.
Rep. : Pe ce loc ve-zi Pandurii la finalul sezonului?
O. V. :
Pandurii termină campionatul pe locul şase, minim. La început toată lumea zicea că Pandurii nu intră în primele zece. Am făcut egal la Ceahlăul, am bătut mai greu Braovul, am pierdut la Dinamo, apoi am revenit. Am încredere 100 % în echipă. E mai greu la început cu Dinamo şi CFR . La fel, pentru toate echipele e mai greu. Oţelul a pierdut la Chiajna cu 1-0, cine ar fi crezut aşa ceva ? Steaua a schimbat 15 jucători şi a bătut greu pe Mioveni.
A consemnat Alin Peptan

One Comment on “Ousmane Viera: „Eu nu cred că Pandurii a slăbit!””

  1. Pandurii nu mai au forta din tur… Vor contabiliza mai multe infrangeri si vor termina mai jos de locul 10 anul acesta

Comments are closed.