

Târgu Jiul se află în Top 10 al Destinațiilor FIJET România 2025, urcând pe locul 5, în special datorită operelor monumentale ridicate aici de marele sculptor Constantin Brâncuși, incluse, de curând, în patrimoniul UNESCO.
„Târgu Jiu continuă să fie o destinație deosebită pentru turiștii din România și din întreaga lume datorită operelor în aer liber ale celebrului sculptor Constantin Brâncuși. Orașul nostru a fost recent inclus în Top 10 al Destinațiilor FIJET România 2025, proiect inițiat de Clubul Presei de Turism – FIJET România, o inițiativă care promovează locurile din țară cu un potențial turistic deosebit, obținând locul 5.
Târgu Jiu a fost apreciat nu doar pentru frumusețea și unicitatea lucrărilor lui Brâncuși, ci și pentru atmosfera sa culturală, care continuă să atragă mii de turiști din întreaga lume. Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinită sunt lucrările care definesc orașul nostru și care au fost recunoscute pe plan internațional. În 2014, FIJET i-a acordat orașului nostru prestigiosul trofeu „Mărul de Aur” pentru promovarea turismului cultural și pentru contribuția adusă la dezvoltarea acestuia.
Este deosebit de important pentru Târgu Jiu să fie în atenția turiștilor internaționali, mai ales că în 2024, Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu a fost inclus în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, o recunoaștere internațională care subliniază valoarea inestimabilă a operelor Brâncuși.
Acest top al destinațiilor este o oportunitate pentru orașul nostru de a fi vizibil pe plan național și internațional. De asemenea, proiectul „Destinațiile FIJET România 2025” contribuie la promovarea turismului în toată țara, iar Târgu Jiu are un loc bine meritat în acest clasament.
În perioada 20-23 februarie 2025, Clubul Presei de Turism – FIJET România va organiza o gală-eveniment la Târgul de Turism al României de la Romexpo, unde va fi premiată destinația noastră. Până atunci, vă invităm să descoperiți frumusețile orașului Târgu Jiu și să vizitați site-ul FIJET România.
Târgu Jiu vă așteaptă cu brațele deschise, iar „Acasă la Brâncuși” rămâne un loc de inspirație și de descoperire pentru toți cei care îl vizitează”, transmite Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”.
