Olimpiadele de Istorie, faza județeană, găzduite de Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Tg-Jiu

Loading

Atât Olimpiada Națională de Istorie(clasele VIII-XII) cât și Olimpiada Micilor Istorici(clasele V-VII), fazele județene din datele de 16 și 23 martie 2024, au fost găzduite de Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu. S-a dovedit încă odată că elevii gorjeni, indiferent de vârstă, îndrăgesc această disciplină și doresc să facă performanță.

Câteva zeci de elevi din Gorj de clasele V-VII au participat sâmbătă, 23 martie 2024, la etapa județeană a Olimpiadei Micilor Istorici ”Nicolae Iorga”, competiție organizată la nivel național de către Societatea de Științe Istorice din România și Facultatea de Istorie a Universității din București. Concursul are sprijinul Ministerului Educației la nivel național și a inspectoratelor școlare la nivel local. S-au calificat la faza națională elevi de la Școala  Gimnazială ”Alexandra Ștefulescu” Tg-Jiu, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești, Colegiul Național ”Spiru Haret” Tg-Jiu și Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae ” Tg-Jiu.

Elevii calificați pentru faza națională sunt următorii,în funcție de punctajul obținut. La clasa a V-a, unde au existat și cei mai mulți concurenți, s-au calificat: Giurgiulescu Sofia și  Frunză Daria Maria-Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu, Buțu Damian-CNSH și Cusma Constantin-Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Tg-Jiu. La clasa a VI-a, vor reprezenta Gorjul în etapa viitoare următorii elevi: Mischie Radu Ștefan-Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, Bîjnea Teodora-Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești și Buzuloiu Popescu Ștefania-Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești. Pentru clasa a VII-a,  laureații sunt elevii Vladu Teodor și Nica Radu, ambii elevi la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *