Obiectiv aproape ratat pentru Energia: învinşi şi de ultima clasată!

Din păcate, veştile proaste atunci când vine vorba despre echipele gorjene angrenate în primul eşalon nu se dezmint. Deşi aveau ca ţintă un loc în Play-Off, baschetbaliştii de la Energia Rovinari au „reuşit” să producă surpriza rundei a XXIV-a a Diviziei A, fiind învinşi la o diferenţă de 16 puncte de ultima clasată, CSU Cuadripol Braşov.

Deşi era un meci decisiv, în deplasarea de la Braşov baschetbaliştii de la Energia a părut o echipă fără vlagă, dar şi fără dorinţă de victorie...
Deşi era un meci decisiv, în deplasarea de la Braşov baschetbaliştii de la Energia a părut o echipă fără vlagă, dar şi fără dorinţă de victorie...

Acasă zmei, în deplasare mieluşei! Ori cam aşa am putea caracteriza ultimele evoluţii ale baschetbaliştilor de la Energia din Divizia A. Dorind în plus, parcă să păstreze „tradiţia” din compania celor mai slabe echipe ale campionatului, elevii lui Theo Evans au „comis-o” acum din nou. Deşi porneau cu prima şansă în disputa din deplasare cu CSU Cuadripol Municipal Braşov, jucătorii de la Energia Rovinari au fost învinşi clar, sâmbătă, de „lanterna roşie” a clasamentului, la capătul unei partide dominate autoritar de echipa gazdă (scor 94 – 78, pe „sferturi”:12-17, 31-25, 24-19, 27-17). În urma acestei confruntări, Evans and Co au spus practic adio fazei Play-Off, şansele echipei gorjene de a mai prinde un loc între cele mai bune formaţii de baschet din România fiind extrem de reduse.
Doar primul sfert s-a jucat…
Deşi partida de la Braşov era una capitală pentru Energia Rovinari în lupta pentru Play-Off, elevii lui Theo Evans şi-au dovedit încă o dată limitele atunci când evoluează în deplasare. Gruparea gorjeană nu a arătat a echipă cu „pretenţii” decât în primul sfert, pe care l-au şi adjudecat cu scorul de 17 – 12. Chiar dacă au ţinut „pasul” cu braşovenii şi în sfertul 2, jucătorii de la Energia au intrat la cabine cu un dezavantaj de 1 punct(scor: 43 – 42), la capătul a 10 minute câştigate de gazde cu scorul de 31 – 25. Dezastrul pentru formaţia lui Evans avea să vină odată cu sfertul 3, atunci când baschetbaliştilor de la Energia nu le-a mai „intrat” aproape nimic, sfert câştigat de CSU Cuadripol Braşov cu scorul de 24 – 19. În ultimele 10 minute de joc, elevii lui Theo Evans nu au putut să mai schimbe nimic, ba mai mult, braşovenii detaşându-se decisiv în câştigători după ce şi-au adjudecat sfertul 4 cu 27 – 17. Fluierul final avea deci să consemneze o victorie cât se poate de meritată a gazdelor la 16 puncte diferenţă în faţa oaspeţilor, care nu au avut „benzină” (fără plumb) decât pentru un singur sfert. Cel mai bun jucător din tabăra Energiei s-a dovedit a fi Louis Darby, cu 20 de puncte marcate, în vreme ce, la polul opus s-a situat Porter Troupe (autor a doar 2 puncte!), care a făcut pace cu antrenorul Theo Evans, dar şi cu jocul de baschet… Pe lista principalilor marcatori din echipa gorjeană s-au mai regăsit în partida de la Braşov, Andrei Căpuşan, cu 17 puncte, Kevin Tyner, cu 16 puncte şi Kibwe Trim, cu 14 puncte. De la gazde s-a remarcat Wohlleb, autor a nu mai puţin de 26 de puncte. Odată cu înfrângerea din etapa a XXIV-a a Diviziei A, Energia Rovinari va fi nevoită să-şi îndrepte acum atenţia către play-out.

„Chiar nu am jucat bine deloc… Sunt foarte dezamăgit, extrem de dezamăgit, chiar nu ştiu ce s-a întâmplat de am jucat aşa de prost. Este adevărat că acum şansele noastre de a mai prinde un loc în Play-Off sunt minime. Va trebui practic, să bătem aproape tot, inclusiv în meciurile cu echipele de top, deci vă daţi seama că va fi extrem de greu. Cu Troupe nu ştiu ce s-a întâmplat de a jucat aşa prost. Nu i-a ieşit nimic în acest ultim joc, nici aruncările, nici jocul, nimic. O să vorbesc cu el să văd ce se întâmplă…”
Theo Evans, antrenor Energia Rovinari