O cale mai uşoară de atras investitori în judeţ

Viceprimarul comunei Turcineşti, Dumitru Modrea,  fost numit, zilele trecute, preşedintele executive al filialei Gorj, în cadrul Asociaţiei Clubul Investitorilor 01. Acesta a fost investit în cadrul unei ceremonii oficiale, desfăşurată în Sala Maură a Palatului Administrativ, cu ocazia unui simpozion la care au participat autorităţi locale şi judeţene, precum şi  oameni de afaceri din ţară şi din străinătate. De asemenea, prefectul Liviu Andrei a fost numit preşedinte de onoare.

Dumitru Modrea, proaspăt preşedinte executiv  al Clubului Investitorilor 01, filiala Gorj
Dumitru Modrea, proaspăt preşedinte executiv al Clubului Investitorilor 01, filiala Gorj

Simpozionul “Dezvoltarea afacerilor în judeţul Gorj cu sprijinul instituţiilor financiar-bancare, accesarea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Oportunităţi de afaceri pe fondul crizei actuale” a strâns laolaltă autorităţi publice din Gorj şi oameni de afaceri din mai multe judeţe ale României, precum şi de peste hotare, din China, Franţa şi Austria. Unul dintre punctele de pe agenda zilei a fost înfiinţarea filialei Gorj a Asociaţiei Clubul Investitorilor 01, având drept scop atragerea în Gorj de investitori, dar şi încurajarea celor locali, după cum a declarat Vasile Dumbravă, preşedintele Clubului la nivel naţional: „Vrem să înfiinţăm un club şi să alegem un colectiv care să primească investitorii străini. Reprezentanţe ale clubului vor funcţiona şi în SUA, Canada, Tokio, Mannila, Beijing, unde deja am demarat formalităţile de înfiinţare a lor. (…) Din Clubul Investitorilor fac parte peste 800 de investitori români şi străini, oameni de afaceri, demnitari şi înalţi funcţionari, animaţi de spirit întreprinzător şi de hotărâre pentru dezvoltarea afacerilor în ţara noastră”

Investitori pentru Turcineşti
Dumitru Modrea a declarat pentru Vertical că numirea în fruntea filialei de la Gorj a Clubului Investitorilor 01 îi face cinste şi că speră ca, prin demersurile pe care le va face, alături de colegii săi din club, să atragă cât mai mulţi investitori în Gorj, iar pe lista localităţilor în care aceştia vor demara investiţii generatoare de locuri de muncă să se afle şi comuna Turcineşti.
Preşedintele filialei Gorj al Clubului Investitorilor 01 şi-a început activitatea din primele zile de la numire. Pe 24 februarie 2011, acesta a fost prezent la o întâlnire de lucru la Centrul Naţional de Afaceri de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, unde au fost puse  la punct, împreună cu o delegaţie portugheză, strategii de accesare a fondurilor europene.