Noua țintă pentru Energia: Cupa României

După ce conturile din Liga Naţională par a fi încheiate atunci când vine vorba despre locurile de cupe europene şi poziţiile care vor stabili retrogradatele, neîncadrându-se în niciunul dintre cele două, principalii oficiali de la Energia au stabilit noul obiectiv al echipei gorjene pentru finalul acestui sezon.

liviu-andries-energiaNoua sarcină a lui Andrieş and Co. va fi accederea în Cupa României, cu alte cuvinte Energia va fi nevoită să urce măcar o poziţie în clasamentul Ligii Naţionale pentru a-şi asigura participarea în această competiţie (momentan, ocupă locul IX). „S-a încheiat orice treabă legată de problemele pe care le-am avut până la etapa aceasta, am şi spus că etapa aceasta poate rezolva multe probleme şi aşa a fost. Trebuie să jucăm pentru a încerca să ne îndeplinim obiectivul, să prindem primele 8 echipe.”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş.

„Putem prinde locul opt”

Deşi Energia mai are de recuperat o distanţă de 3 puncte, noul obiectiv nu pare deloc imposibil pentru componenţii echipei gorjene: „Eu cred că putem prinde locul opt. Mai sunt meciuri de disputat și eu cred că putem face o figură frumoasă. Acum rămâne de văzut, eu sunt optimist, dar o să vedem…”, crede pivotul Dan Ilieş. Colegul acestuia de echipă, Andrei Enache, se arată ceva mai precaut, însă mizează pe faptul că Energia nu mai resimte acum niciun fel de presiune: „Nu putem decât să muncim și să sperăm că vom ieși din situația asta și că vom reuși să ne calificăm în cupă, căci acesta este obiectivul pe care ni l-am impus acum. Vom lua meci cu meci și, dacă vom acumula suficiente puncte, noi sperăm să mergem la Cupa României. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla pentru că am mai zis că vom câștiga și nu ne-a ieșit cum ne-a dorit. Acum nu mai avem nicio presiune. Nu m-am gândit de unde trebuie să vină punctele. Vom încerca să câștigăm ce mai avem de jucat, cu CSM-ul, cu Reșița, sunt meciuri pe care putem să le abordăm la victorie. Nu văd ca acele echipe care să fie mai bune ca noi, dar noi trebuie să demonstrăm asta în teren.” Interesant este faptul că pentru sezonul viitor, conducătorii de la Energia au anunţat un cu totul alt obiectiv de performanţă: locurile 1-3 din Liga Naţională.