Morega, pe cai mari

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, e pe val, după soluţia dată de el, aceea a congresului extraordinar pentru schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea partidului a fost adoptată, iar candidatul susţinut de el, Crin Antonescu, a câştigat alegerile. O altă victorie a liberalilor gorjeni e aceea că trei reprezentanţi ai organizaţiei au fost aleşi în forurile centrale de conducere.

Morega determinat să continue  în fruntea liberalilor gorjeni

Lumea politică a rămas perplexă în 4 decembrie 2008, când Dan Ilie Morega a spus explicit că fostul prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu, trebuie înlăturat de la conducerea partidului. Presa a preluat informaţia, a amplificat-o, iar ideea de congres extraordinar s-a concretizat în data de 23 martie 2009, când Tăriceanu a pierdut funcţia, prin votul liberalilor. De asemenea, Morega a fost inspirat când a fost primul preşedinte de organizaţie care şi-a declarat susţinerea pentru Crin Antonescu, liberalul care conduce acum partidul şi care va candida la prezidenţiale împotriva lui Traian Băsescu.

Alte trei victorii
În urma Congresului Extraordinar al PNL, Dan Ilie Morega este membru de drept al Delegaţiei Permanente, având în vedere dubla sa calitate de preşedinte al PNL Gorj şi deputat în Parlamentul României. Totodată, acesta  face parte şi din Consiliul Naţional Executiv al PNL, care este organismul de luare a tuturor deciziilor politice privind activitatea formaţiunii liberale. De asemenea alţi doi membrii ai PNL Gorj au fost aleşi în forurile centrale de conducere ale partidului. Cătălin Crăciunescu a fost desemnat drept membru al Curţii de Onoare şi Arbitraj, în calitate de judecător, iar Ion Navlea a devenit membru al Comisiei de Cenzori ai PNL.