Lucrări aflate pe ordinea de zi, la Polovragi

În comuna gorjeană Polovragi contiună lucrările pe fonduri atrase din afara bugetului local, unele fiind finalizate, deja, altele în curs de desfășurare, sau chiar la început.  Mulțumit de derularea acestora, primarul Gheorghe Epure face o analiză la zi, începând cu biserica veche a Parohiei Polovragi, monument istoric, ce va fi resfințită peste câteva zile și continuând cu lucrările de asfaltări, reabilitări de clăditi, canalizare, piste de biciclete, construcția unei săli de sport și terminând cu activitățile ce vor fi organizate de Sărbători.

„Foarte curând, pe 8 noiembrie, avem resfințirea bisericii de lemn Sfântul Nicolae, biserica veche a satului Polovragi, construită în 1806, monument istoric clasa B. A fost renovată prin fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală(PNDR)- Submăsura 76, la care primăria a fost implicată total, cu toți salariații, cu obținerea de fonduri, managementul proiectului și cu asigurarea mesei de dimineață și seară pentru constructori. Cererea de finanțare s-a depus în 2018, am avut concursul multor firme din zonă care au sprijinit, s-a lucrat vreo 3-4 ani, s-a terminat încă de anul trecut, dar acum avem resfințirea ei, la care va ține slujba IPS Irineu, mitropolitul Olteniei. Tot acolo, primăria a alocat 120 de milioane lei, pentru realizarea împrejmuirii. Este un gard din lemn, acoperit cu șiță.

În același timp, se lucrează la asfaltare, pe străzile din satul Polovragi, se lucrează la căminul cultural pe Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR) Componenta 10 – anvelopare și eficientizare energetică și suntem în faza de început la pistele de biciclete tot pe C10. Se scoate la licitație acum o clădire de școală, tot prin PNRR C10. În același timp, este la licitație, prin Agenția Fondului de Mediu, un proiect pentru 10 stații de încărcare pentru autovehicule electrice și mai avem în execuție (acum ne pregătim de recepție), o asflatare de 8 km de drum pe PNDR Submăsura 72. De asemenea, suntem în ultima fază de execuție la o canalizare și alimentare cu apă tot pe PNDR 72, un proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro.

De asemenea, se construiește o sală de sport, prin Compania Națională de Investiții(CNI), de 180 de locuri cu tribune, în valoare de circa 1 milion de lei, este 80% executată, și la fel, prin CNI, trebuie să se dea ordinul de începere a lucrărilor, la parcarea din poiana mănăstirii, pentru care s-a desemnat constructorul, cât și dirigintele de șantier.  

În legătură cu sărbătorile de iarnă, dacă se termină interiorul căminului cultural(care este 90% executat), vom desfășura două-trei spectacole, cu Ansamblul Folcloric Cheile Oltețului și cu invitați, plus bal în sala de nunți, în toate cele trei zile de Crăciun, iar dacă nu se termină, vom da un spectacol cu Ansamblul Folcloric și cu bal în sala de nunți a căminului cultural. Sala nu e în lucru în interior, a fost doar anvelopată la exterior.