Liderul AUR, George Simion, interzis încă cinci ani în Republica Moldova

George Simion, președintele unuia dintre cele mai mari partide românești, are interdicție în Republica Moldova pentru încă cinci ani, măsură luată de autoritățile rusofile din această țară în 2018. Liderul unionist este văzut ca un pericol în Republica Moldova, acolo unde la ultimele alegeri a fost scos din lupta electorală un partid important.

Preşedintele AUR George Simion a declarat presei, referitor la prelungirea interdicţiei de a intra în Republica Moldova până în anul 2028, că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani. Acesta a adăugat că „în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România, doar atunci când le convine lor. Liderul unionist
a mai precizat că va milita în continuare pentru unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut.

„Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta. Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion, pentru News.ro.

„Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR.

George Simion a mai spus că, „spre deosebire de restul politicienilor, prefer să rămân integru şi să spun adevărul(…)Indiferent de consecinţe, indiferent de faptul că nu mă pot vedea cu fraţii şi surorile mele din Republica Moldova. Mergem înainte, pentru o Românie Mare în Europa!”, a declarat președintele AUR.