Liceele Gorjului mai au 500 de locuri libere

Loading

Desfăşurată cu o zi mai devreme faţă de programul anunţat, prima etapă a admiterii computerizate în Gorj a fost o reuşită deoarece o mare parte a elevilor candidaţi a fost repartizată, doar 45 rămânând pentru o altă etapă. Mai există 489 de locuri libere, foarte multe la nivelul municipiului Târgu-Jiu  la liceele cu probleme, Grup Şcolar “Ion Mincu”(91 de locuri) şi Grup Şcolar Forestier(46). Ca şi în anul şcolar precedent, cele mai căutate licee în topul mediilor s-au dovedit Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” şi Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

Inspectorul Şcolar General Nicolaie Mergea, mulţumit de rezultatele primei repartiţii computerizate
Inspectorul Şcolar General Nicolaie Mergea, mulţumit de rezultatele primei repartiţii computerizate

Ministerul Educatiei a publicat joia trecută, pe site-ul dedicat, rezultatele repartizarii elevilor la liceu dupa sesiunea de examene din aceasta vară. Rezultatele au fost anunţate cu o zi mai devreme decât programase Ministerul, adică 2 iulie faţă de 3 iulie 2009. Foarte important, până pe 18 iulie, candidaţii admişi trebuie să-şi depună dosarele de înscriere la liceele unde au intrat, altfel îşi vor pierde locul.În fiecare judeţ, repartizarea computerizată s-a realizat prin ordonarea descrescătoare a candidaţilor după medii.Media s-a calculat astfel: media generală a notelor obţinute la tezele cu subiect unic a avut o pondere de 50% din nota finală, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII a avut tot o pondere de 50% din nota finală.

Circa 4000 de elevi admişi
Repartizarea computerizată a elevilor la liceu din acest an a marcat o scădere în asamblu a mediilor de admitere, doar Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” înregistrând o creştere a mediilor la toate profilele. Au fost repartizaţi în Gorj 3851 de elevi, 85 dintre aceştia venind din afara judeţului. La rândul nostru, am înregistrat 236 de elevi plecaţi din judeţ, la aceştia adăugându-se şi cei 22 de elevi admişi mai devreme la Liceul Militar, record la nivel de ţară. Potrivit Erminei Frunzaru, referent compartiment reţea şcolară în cadrul ISJ Gorj, au rămas nerepartizaţi 45 de elevi ca urmare a faptului că nu au pus suficiente opţiuni. Din total, reţinem că avem 5 elevi admişi pe locurile pentru romi şi 219 elevi admişi la liceele vocaţionale.
În topul liceelor şi profilelor avem următoarea ierarhie: 1. CNSH-profil Filologie bilingv-medii între 9,88-9.17; 2.CNET-profil Ştiinţe-medii între 9,83-9,14; 3. CNET-profil Matematică-Informatică-medii între 9,93-9,08; 4. CNET-profil Filologie-medii între 9,71-9,02; 5. CNSH-profil Filologie-medii între 9,73-8,97; 6. CNGC Motru-profil Filologie-medii între 9,79-8,87; 7. CNSH-Matematică-Informatică-medii între 9,62-8,83; 9. CNSH-profil Ştiinţe-medii între 9,89-8,81; 10. CNTV-profil Filologie-medii între 9,92-8,75 etc.

489 de locuri libere
Inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, profesorul Nicolaie Mergea, spune că există suficiente locuri libere la licee atât pentru elevii care au ratat prima repartiţie computerizată cât şi pentru cei aproximativ 300 de elevi corigenţi. Locuri libere se găsesc atât la Liceul de Muzică şi Arte Plastice-40, Liceul Teologic-21 şi CNSH-3 cât şi la licee mai puţin căutate ca Grupul Şcolar „Ion Mincu”-91, Grup Şcolar Forestier-46, Grup Şcolar Auto-42 şi Grup Şcolar Bârseşti-71. În afara Târgu-Jiului se mai găsesc locuri libere la Mătăsari-45, Rovinari-60, Peştişani-20, Tismana-24, Baia de Fier-10, Bumbeşti-Jiu-22, Bâlta -11 etc.
Potrivit aceluiaşi oficial, la a doua etapă a repartizării computerizate participă candidaţii care au rămas nerepartizaţi sau care nu au participat la prima etapă de admitere. Fişele de înscriere pentru etapa a doua a repartizării computerizate se eliberează de şcoala de provenienţă a candidaţilor, iar opţiunile acestora se introduc în baza de date a ISJ Gorj, în perioada 6 – 10 iulie 2009. Orice fişă sosită după această dată, nu va fi luată în considerare pentru a doua etapă de repartizare. Va fi şi o a treia etapă de repartizare în luna septembrie 2009.