Lansare proiect „Prima zi DUPĂ!”

În perioada 1 noiembrie- 4 decembrie 2020 ATOS (ASOCIAŢIA TINERILOR OLTENI SOLIDARI) va implementa proiectul “Prima zi DUPĂ!”, finanțat de Direcțiile Județene pentru Sport si Tineret Dolj și Mehedinți.

Măsuri drastice de prevenire a îmbolnavirii cu noul coronavirus au fost adoptate in fiecare domeniu de activitate. Viața cotidiana a fiecăruia dintre noi a fost, la rândul ei, modificată. Adaptarea a fost si este încă un proces anevoios. Numeroase studii arată că toate segmentele de vârsta sunt afectate, dar tinerii, surprinzător, nu fac față bine izolării si predării online si că multora echilibrul mental le-a fost tulburat. Soluțiile oferite de specialiști nu sunt însă suficiente sau agreate de tineri.

Ca răspuns la această stare de fapt, echipa ATOS a conceput un proiect care combină intervenții online si ofline, impulsionând voluntarii sa-si foloseasca imaginația si creativitatea pentru a realiza instrumente online unde tinerii vor găsi parteneri de dezbatere si exemple de succes sau de eșec in rezolvarea problemelor din viata de zi cu zi.

Proiectul isi propune imbunătățirea sănătății tinerilor care au dezvoltat tulburări psiho-emoționale consecutive măsurilor de prevenire a infecției cu SARS-COV-2.

16 tineri din Dolj si 16 tineri din Mehedinti vor participa la webinarii si la un atelier offline, învatând să comunice mai bine online si offline. Alaturi de experții din echipa de proiect, vor crea materiale video cu idei care să ajute publicul larg, dar mai ales tinerii sa faca față crizei provocate de pandemia de COVID-19 si problemelor similare care ar putea să apară în viitor

Activitățile se vor desfăsura în Craiova și Drobeta Turnu Severin