La Târgu-Jiu se face cercetare ştiinţifică cu rezultate

Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” nu ar trebui să se îngrijoreze pentru viitorul acestei instituţii în noul context legislativ, rezultatele ştiinţifice ne plasează în primele 62 de instituţii de cercetare din ţară pentru anul 2009. Clasamentul publicat de Asociaţia Cercetătorilor Ad Astra cuprinde 250 de universităţi şi alte instituţii de cercetare.

Universitatea Constantin Brâncuși s-a clasat pe locul 62 la cercetare stiintifica in anul 2009
Universitatea Constantin Brâncuși s-a clasat pe locul 62 la cercetare stiintifica in anul 2009

Potrivit clasamentului Ad-Astra, profesorii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” au publicat un număr de 18 articole ştiinţifice cotate ISI, sistem internaţional de evaluare ştiinţifică. Această situaţie a dus instituţia de învăţământ superior gorjeană pe poziţia 62 în topul cercetării româneşti, conform ultimului clasament publicat de Asociaţia cercetătorilor Ad Astra. În acest clasament realizat pentru anul 2009 au intrat 250 de universităţi, spitale sau institute de cercetare de la nivel naţional. Este un rezultat bun dacă ne gândim la dimensiunile UCB faţă de alte instituţii similare din ţară.
Clasamentul realizat de Ad Astra are drept criteriu numărul articolelor ştiinţifice cotate ISI, sistem internaţional de evaluare ştiinţifică, care au fost indexate în anul 2009. Clasamentul este condus de Universitatea din Bucureşti, cadrele didactice de aici având 599 de articole ştiinţifice indexate ISI, locul doi este ocupat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj iar pe poziţia a treia se clasează profesorii de la Universitatea „A.I. Cuza” din Iaşi cu 409 de articole ştiinţifice indexate, însă departajarea a ţinut cont de impactul articolelor prezentate.

Rezultate mulţumitoare
Gorjenii de la UCB au ocupat locul 62 în acest clasament având în anul 2009 doar 18 articole indexate ISI. Înaintea universităţii târgujiene s-au aflat în clasamentul cercetării Universitatea din Craiova, clasată pe locul 21 cu 156 de articole, Universitatea din Oradea, cu 82 de articole, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu 90 de articole, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, clasată pe locul 34, Universitatea din Piteşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, aflată pe locul 56 sau Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Gorjenii au reuşit să bată Universitatea „Ştefan cel Mare » din Suceava, Universitatea Petrol –Gaze Ploieşti, Universitatea « Valahia » din Târgovişte sau Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş.