Juniorii baschetbalisti de la CSS Tg-Jiu vor fi prezenţi la turneul final

Tinerii baschetbalişti gorjeni par să calce pe urmele jucătorilor de la Energia. Echipa CSS Tg-Jiu antrenată de profesorul Gabriel Becheş a reuşit în premieră calificarea la turneul final naţional rezervat juniorilor Under 13.

Tinerii juniori la la CSS Tg-Jiu îi au deja alături pe colegii lor mai mari...

Baschetul gorjean pare să aibă viitorul asigurat, cel puţin dacă ne luăm după ultimele rezultate înregistrate de juniorii de la CSS Tg-Jiu. După ce au debutat sâmbătă, la turneul semifinal (organizat la Târgu Jiu) cu o victorie clară, scor 75-35 cu MP Sport Timişoara, tinerii baschetbalişti pregătiţi de Gabriel Becheş şi-au continuat evoluţia foarte bună şi duminică reuşind să învingă şi în partida secundă cu ACS Dan Dacian Bucureşti cu scorul de 76 – 72. Dacă în ultimul meci disputat cu bănăţenii de la MP Sport Timişoara, victoria tinerilor baschetbalişti gorjeni venise destul de lejer, în prima partidă a zilei de duminică, elevii lui Becheş s-au impus destul de greu, abia la capătul unei reprize de prelungiri, în faţa formaţiei bucureştene. Ca şi colegii lor mai mari de la Energia, tinerii jucători gorjeni au reuşit să se impună graţie unei reveniri spectaculoase pe final de meci, ultimele 10 minute aducând baschetbaliştii de la CSS Tg-Jiu în prelungiri după un sfert câştigat cu scorul de 24 – 19. La capătul timpului suplimentar echipa antrenată de Gabriel Becheş a reuşit însă, să iasă învingătoare câştigând repriza de prelungiri cu 7-3 şi să abordeze astfel cu alt elan ultima întâlnire a turneului, cea cu CS Giants Deva (câştigat fără probleme, scor 61-39). În urma celor trei victorii de la turnul semifinal organizat la Tg-Jiu,  echipa de juniori CSS Târgu Jiu s-a calificat astfel la turneul final Under 13, obţinând o performanţă deosebită.

Turneul final la Tg-Jiu?
După ce a câştigat această turneul semifinal desfăşurat pe teren propriu, tehnicianul tinerilor baschetbalişti gorjeni, Gabriel Becheş, priveşte cu încredere spre turneul final, o competiţie pe care şi-ar dori să o organizeze chiar la Târgu Jiu. „Este o performanţă deosebită, baschetul pare să aibă viitor la Tg-Jiu cu aceste tinere talente. Ne bucurăm că din acest punct de vedere echipa de Divizia A, Energia Rovinari, ar putea să beneficieze de câţiva jucători chiar de aici din oraş. Şi vă spun eu, că aceşti mici baschetbalişti sunt foarte ambiţioşi, unii dintre ei chiar promit, însă ne-am bucura dacă am primi şi mai mult sprijin. Sper să reuşim până atunci totuşi, să organizăm turneul final de Under 13 chiar la Tg-Jiu.”, a ţinut să declare Becheş. Oraşul care va găzdui Turneu Final rezervat tinerilor Under 13 va fi ales de Federaţia Română de Baschet, în funcţie de echipele calificate şi de cererile pe care le va primi în acest sens.

Rezultatele înregistrate de CSS Tg-Jiu la Turneul Semifinal
CSS Târgu Jiu – CS MP Sport Timişoara 75-35 (17-8, 18-6, 24-2, 16-19)
CSS Târgu Jiu – CS Dan Dacian Bucureşti 76-72 (17-17, 15-13, 13-20, 24-19, 7-3)
CSS Târgu Jiu – CS Giants Deva 61-39 (23-8, 11-8, 14-12, 13-11)

One Comment on “Juniorii baschetbalisti de la CSS Tg-Jiu vor fi prezenţi la turneul final”

  1. e adevarat ca au castigat toate meciurile inasa cu dan dacian au tremurat serios. In finale nu au sansa sa ii bata pe csu cuadripol brasov si pe ph baschet cluj.mvp va fi ionut toptan de la ph

Comments are closed.