Jucătorii lui Internaţional vor juca sub sigla gorjenilor

Cum fac, cum nu fac Pandurii reuşesc să scape de matineu! Dacă după retrogradarea din 2006 au profitat de problemele financiare ale Sportului Studenţesc pentru a reveni în liga întâi, acum a fost rândul celor de la Internaţional Curtea de Argeş să „joace” rolul de „victime” ale gorjenilor. Patronul argeşenilor, Benone Lazăr a ajuns la o înţelegere cu Marin Condescu şi le-a cedat pandurilor locul pentru o sumă ce ajunge se pare la 3 milioane de euro!

Chibulcutean (stânga) se simte stingher printre jucătorii aduşi de Badea de la Curtea de Argeş
Chibulcutean (stânga) se simte stingher printre jucătorii aduşi de Badea de la Curtea de Argeş

Pandurii Târgu Jiu sunt de acum campionii mondiali ai revenirilor la masa verde! Este pentru a doua oară în ultimele 5 sezoane când gorjenii „driblează” retrogradarea la matineu. Dacă în 2006 Sportul Studenţesc n-a primit licenţa din cauza unor datorii, acum cei de la Curtea de Argeş s-au retras din liga întâi cu doar 10 zile înainte de startul campionatului din cauza problemelor financiare. „Să fie clar, eu aveam bani să ţin echipa în continuare dar nu mai eram dispus să investesc într-o gaură neagră!” a ţinut să lămurească lucrurile bossul de la Argeş, Benone Lazăr. Şi Lazăr şi-a calculat la fix paşii. Omul care a făcut o avere din afacerile cu tiruri a negociat la sânge cu Marin Condescu şi ambii au obţinut ce au vrut. Condescu s-a asigurat că echipa sa se va duela iar cu granzii campionatului însă preţul n-a fost deloc unul ieftin. Lazăr a păstrat toţi banii din drepturile de televizare, în jur de 1,5 milioane de euro şi i-a transferat la Tg Jiu pe antrenorul Ionuţ Badea şi aproape toţi jucătorii din lotul argeşenilor. Jucători pentru care Pandurii vor achita o sumă ce depăşeşte un milion de euro!

Pandurii „vechi”, maziliţi!
Cum a ajuns la Tg Jiu, noul antrenor Ionuţ Badea a trecut la fapte. Cu doar câteva zile înaintea debutului contra vicecampioanei Unirea Urziceni, Badea a stabilit lotul de jucători. Aşa cum era de aşteptat a mers pe mâna elevilor săi de la Curtea de Argeş iar de la Pandurii i-a păstrat doar pe Mingote, Cardoso, Chibulcutean, Orac, Hidişan, Stromaier, Vranieş, Grecu şi surpriză…Ghindeanu! „În alegerea lotului a contat foarte mult nivelul de pregătire al jucătorilor şi sunt convins că cei care nu vor rămâne îşi vor găsi cu siguranţă angajamente” şi-a motivat alegerea Badea. Trecuţi pe linie moartă câţiva dintre jucători şi-au găsit repede o nouă destinaţie. Astfel Rusu va pleca la FC Braşov, Nalaţi se va întoarce acasă la Gloria Bistriţa acolo unde ar putea ajunge şi Popete care mai are se pare şi varianta FCM Tg Mureş.

Căpitanul umilit!
Un caz aparte în reprezintă fostul căpitan al echipei Alin Chibulcutean care a fost nevoit să treacă printr-un moment jenant. La primul antrenament sub comanda lui Badea, Chibu a avut surpriza să afle că nu se află pe lista jucătorilor care trebuiau să primească echipament! Fundaşul venit în 2006 la Tg Jiu a fost nevoit astfel să aştepte stingher la uşa vestiarului până când problema s-a rezolvat. „A fost doar o neînţelegere. Lista pe care am dat-o era doar cu jucătorii de la Internaţional şi urma să fie completată ulterior de magazioner” a încercat o explicaţie Badea. Lucrurile sunt clare însă. Chibulcutean nu mai are loc în echipă după venirile lui Chiricheş, Pintilii şi a ivorianului Viera. „Chiar aşa am ajuns? Să fiu a şaptea roată la căruţă? O să plec!” l-ea mărturisit Chibu apropiaţilor. Cea mai probabilă destinaţie a acestuia este FCM Tg Mureş acolo unde a fost dorit de la începutul verii. „În fotbal nu prea există recunoştinţă. Ceea ce ai făcut anul trecut nu mai contează în ceea ce priveşte anul care vine.” Ionuţ Badea.

Cardoso, pe picior de plecare
Un alt jucător de bază aflat pe picior de plecare este brazilianul Cardoso. Afectat şi el de tratamentul la care a fost supus prietenul său Chibu, Cardoso nu se mai simte în largul său la antrenamente alături de „legiunea” de la Curtea de Argeş. „Nu-mi mai place deloc atmosfera de aici! Vreau să plec şi am vorbit deja cu impresarul să-mi găsească o echipă din liga întâi sau din Turcia unde să fiu împrumutat până în iarnă. Mă întorc când echipa va fi pe locul 16 şi voi pune umărul la salvare” a povestit Cardoso într-un cerc de apropiaţi. De la începutul verii brazilianul a fost dorit de Craiova şi Dinamo însă niciuna din oferte nu s-a concretizat.
Se întoarce fiul risipitor?
La Tg Jiu ar putea ajunge în schimb Ilie Iordache. La auzul veştii că Pandurii au revenit în prima ligă, Iordache şi-a făcut apariţia la antrenamentele gorjenilor însă el e încă sub contract cu grecii de la AEK Atena. „Trebuie să mai discutăm şi cu impresarul lui, ne mai trebuie şi cartea verde, în plus el trebuie să mai ajungă şi până în Grecia, dar toate acestea se vor lămuri în următoarele zile” a declarat vicele Temelescu. De altfel Iordache a plecat deja în Grecia pentru a-i convinge pe eleni să-l lase să se întoarcă liber de contract acasă.