Ionuţ Badea: „Clasamentul este relativ…”

În ciuda situaţiei ingrate din clasament, „principalul” Pandurilor, Ionuţ Badea, încearcă să-i convingă pe gorjeni de contrariul. Badea declară că Pandurii pot termina în acest sezon între primele zece echipe din Liga I.

ionut-badea-antrenor-pandurii
Atunci când a venit la Tg-Jiu, Ionuţ Badea spunea că vrea să aducă Pandurii în Europa League, dar acum gruparea gorjeană a ajuns o candidată sigură la retrogradare...

Deşi Pandurii şi-a consolidat din nou poziţia de „lanterna roşie” a Ligii lui Mitică după eşecul cu CFR Cluj, antrenorul Ionuţ Badea se chinuie să pară la fel de liniştit cum era în urmă cu doar două luni. Mai mult, deşi echipa sa acuză serioase probleme, mai ales pe faza defensivă, primind multe goluri ce au „văduvit” Pandurii de puncte importante în Liga I, Badea vrea să-i convingă pe gorjeni că echipa sa trage la locul… 10! Fostul antrenor de la Internaţional Curtea de Argeş chiar ţine să asigure că locul din clasamentul Ligii I ocupat acum de Pandurii este unul „relativ”: „Am pierdut un meci pe care, la cum au decurs lucrurile, nu trebuia să-l pierdem. Au fost minute în care am judecat greşit ideile adversarului, suferim încă la fazele fixe, nu suntem deloc concentraţi. Dacă am fi crezut mai mult, am fi reuşit să obţinem măcar un egal. În multe momente am reuşit să speculăm punctele slabe ale adversarului. Nu mă îngrijorează că suntem pe ultimul loc, clasamentul este relativ în acest moment. Există o apăsare mai mult mentală asupra jucătorilor, avem două săptămâni să ne reîncărcăm bateriile. Obiectivul nostru este locul 10 şi am încredere că îl vom îndeplini.”, spune Badea.

Mandorlini a avut emoţii
La finalul partidei cu Pandurii din etapa a VI-a a Ligii I, tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Andrea Mandorlini, se arăta un om extrem de uşurat. Deşi a trebuit să suporte un final incins, Mandorlini s-a declarat destul de mulţumit de victoria contra Pandurilor: „Sunt trei puncte meritate, am făcut o primă repriză bună în care am şi ratat câteva ocazii clare. A fost important să câştigăm, este bine că am bifat cele trei puncte. Pe final, mi-a revenit în minte acel meci cu Astra. Am vorbit cu Tony, după meci, despre penalty, nu trebuia să le dăm o astfel de ocazie, mai ales că el este un jucător cu mare experienţă. Urmează meciul cu Rapid şi Liga Campionilor, practic acum încep meciurile tari şi vom vedea cu adevărat la ce nivel suntem. Nu există un medicament mai bun decât victoriile.”

Pandurii aşteaptă întăriri
După ultimele rezultate din campionat, un lucru este cât se poate de clar legat de echipa Pandurilor: Badea are stringentă nevoie de întăriri, mai ales în linia mediană şi atac. Şi din câte se pare, acest aspect este recunoscut şi de către „principalul” de la Pandurii: „Acesta este lotul pe care îl am la dispoziţie la ora actuală. Dacă pe parcursul următoarelor săptămâni se vor ivi jucători care să fie peste jucătorii  pe care îi avem la dispoziţie, mă refer la anumite compartimente, mai putem negocia. Sunt multe propuneri.  dar care deocamdată nu fac subiectul unei discuţii la Pandurii Târgu Jiu. Sunt câteva posturi pe care le am în vedere pentru a mai aduce jucători, este vorba de mijlocaş lateral şi atacant. Nu caut neapărat ceva dar dacă va veni trebuie să fie mai sus faţă de ceea ce avem noi la ora actuală. În condiţiile în care avem tot felul de propuneri de jucători liberi, nu o să iau jucători care să nu merită să vină la Pandurii. Adi Ilie face propuneri numai în momentul în care are cunoştinţe reale despre acea propunere. Asta se poate face cu două luni înainte, şi dacă va mai fi o propunere va fi probabil în iarnă. El va urmări jucătorii respectivi pentru a nu avea confuzii la nivel de transfer”, a ţinut să declare Ionuţ Badea.