Învăţământul românesc intră în era informatică

Loading

Elevii vor avea tablete conectate la Internet
Elevii vor avea tablete conectate la Internet

Conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale intenţionează să acceseze în următorii ani fonduri de 100 milioane de euro pentru informatizarea şcolilor. Pentru început fiecare clasă I şi a II-a va avea videoproiectorul şi PC-ul ei, apoi elevii vor primi tablete conectate la calculatorul profesorului şi până în 2020 totul va fi digitalizat.
Digitalizarea şcolilor va face obiectul unui proiect pe fonduri structurale care este pregătit acum la MEN, proiect de peste 100 milioane euro, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la un eveniment recent. Digitalizarea şcolilor se va face în două faze: mai întâi vor exista în toate clasele I si a II-a videoproiectoare şi PC-uri, iar apoi etapa cea mai costisitoare va consta în punerea unei tablete in fiecare banca.
“Anul viitor când vor intra primele manuale digitale în clase, toate clasele I si a II-a vor avea la dispoziţie un videoproiector, un calculator sau un laptop şi un ecran şi practic se va lucra în clasa cu componenta digitală. Ultimul pas este acela în care digitalizăm întreaga clasă, iar copilul va avea pe bancă tableta conectată la calculatorul profesorului. Această ultimă faza este cea mai costisitoare, iar pentru ea se lucrează la Ministerul Educaţiei pentru a scrie un proiect pe fonduri structurale, un proiect care va fi destul de mare şi se va încadra în bugetul 2014-2020”, a declarat ministrul Remus Pricopie.