În aşteptarea transferurilor

Veşti bune pentru iubitorii handbalului din Gorj. După ce a înaintat lista cu jucătorii pe care şi-i doreşte din vară la Tg-Jiu, Vasile Stângă a primit avizul favorabil al conducerii celor de la Energia Pandurii.

Vasile Stângă speră să mizeze pe un lot ceva mai bun în sezonul următor
Vasile Stângă speră să mizeze pe un lot ceva mai bun în sezonul următor

Handbaliştii de la Energia vor trebui să mai rabde doar câteva zile până când vor intra în vacanţa de vară, dar şi până îşi vor cunoşte o parte dintre viitorii colegi de echipă. Până atunci însă, tehnicianul Vasile Stângă va fi nevoit să le comunice oficial câtorva jucători că nu vor mai continua alături de Energia Pandurii. „Băieţii se gândesc la vacanţă şi cred că e normal pentru ei, dar vor mai trebui să muncească până la sfârşitul acestei luni ca să-şi primească şi banii. Încă nu le-am comunicat acelora care vor trebui să părăsească Energia, dar mâine(n.r.-azi, 21.05.2009) o să am o discuţie cu fiecare şi o să le explic cum stă situaţia. Oricum nu cred că o să fie vreo problemă pentru că, în mare, se cam ştiu singuri care trebuie să plece. O să le mulţumesc pentru colaborare şi o să le strâng mâna pentru că astfel de decizii nu mi-au plăcut niciodată să le iau. Dar suntem cu toţii profesionişti şi trebuie să ne vedem fiecare de drumul lui”, declară Stângă. Jucătorii care nu vor mai face parte din lotul Energiei pentru sezonul următor sunt: Stojanovic, Kosanovic, Radu Costel, Vali Popescu, Stanciu, Vasiloiu şi Motoi. Un mare semn de întrebare rămâne şi în dreptul interului gorjean Ionuţ Mazilu, care a avut serioase probleme de sănătate în ultimele sezoane şi figurează deja pe „lista neagră” a lui Stângă.

Jucători „cu cărţi de vizită foarte bune”
Deşi era aşteptată încă de săptămâna trecută, sosirea la Tg-Jiu a câtorva potenţiali componenţi ai formaţiei de handbal gorjene se va produce abia în zilele următoare. Antrenorul Energiei spune că începând din această săptămână  vor sosi la Tg-Jiu primii jucători străini pentru probe, dar doreşte să precizeze că unii dintre aceştia l-au convins deja pentru că „au o carte de vizită foarte bună”. „De săptămâna viitoare o să aşteptăm şi primii jucători care o să vine în probe, toţi străini. Pe unii dintre ei îi cunosc destul de bine şi nu cred că va mai fi cazul să-i văd cum dau probe pentru că au o carte de vizită foarte bună şi cred că merg la sigur. Este vorba de câţiva jucători pentru posturi cu greutate şi impresarul meu, care mi-a fost coleg de echipă când jucam în Spania ştie pretenţiile mele. Singura nebuloasă mai rămâne cea a înţelegerii scrise, care se va parafa dacă conducerea va fi de acord cu pretenţiile lor financiare. De aceea aştept un răspuns oficial, să-i zic aşa, în aceste zile, de la domnul preşedinte Popescu”, precizează antrenorul Energiei.

,,Cred că o să ne înţelegem…”
Şi conducerea Energiei aşteaptă cu nerăbdare viitorii pretendenţi la tricoul formaţie gorjene. Preşedintele secţiei de handbal Energia, Grigore Popescu, nu se fereşte să recunoască că este dispus să meargă pe mâna tehnicianului Vasile Stângă atunci când vine vorba despre jucătorii străini de certă valoare care vor purta negocieri la Tg-Jiu. Popescu spune că are pregătiţi deja banii la ciorap: „În mare am vorbit cu domnul Stângă, ştiu despre ce e vorba şi în această săptămână voi avea o discuţie serioasă cu dumnealui. Cred că o să ne înţelegem şi în privinţa pretenţilor financiare ale jucătorilor pentru că, din câte am auzit de la domnul Stângă, sunt jucători de certă valoare. Dacă vom rezolva problema posturilor cheie atunci mai rămâne să ne reorientăm şi asupra jucătorilor din campionatul intern, cu care am vorbit la Sibiu. Oricum aşteptăm până în luna iunie şi un răspuns de la acei jucători. Ideea e că va trebui să fim extrem de atenţi să nu mai aruncăm cu banii pe fereastră pentru că banii care îi avem se obţin foarte greu. Trebuie să ne justificăm într-un fel, investiţiile făcute.”